Popvirus

Güncelleme Tarihi:

Popvirus
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2001 00:00



Tolga AKYILDIZ
Haberin Devamı

Sertab’a bu kadarı yetmemeli

Geçtiğimiz günlerde Turuncu'yu dinlemek ve sohbet etmek üzere Sertab Erener'in evine davetliydik.

O günlerde albüm henüz piyasa çıkmamıştı ve büyük olasılıkla konukların büyük bir bölümü şarkıları ilk kez dinliyorlardı.

Hepimiz şarkıları 'beğenmeye' o kadar koşullanmıştık ki, daha ilk parçanın intro'sunda gaza gelip çılgınca eğlenmeye başladık.

Başladık diyorum ama, doğrusu benim fazlasıyla tatil halet- i ruhiyesi içinde oluşuma karşın, pijamalarımı çıkarıp o cumartesi gününü Sertab'ın evinin bahçesinde geçirme fikrine sıcak bakış nedenim eğlenme arzum değildi.

Ben Sertab'ın yeni şarkılarını çok merak ediyordum ve oturup pür dikkat dinlemek istiyordum. Bir değişiklik, farklı bir tavır, sound olacak mıydı?

SEVMEYE MEYİLLİYİZ

Başta da dediğim gibi, millet yeni şarkıları beğenmeye ve eğlenmeye o denli hazırdı ki, 'Kumsalda'nın ritmini bünyelerine alır almaz, Laila'da denize nazır salınıyormuş edasıyla ortama uyum sağladılar.

Ne yalan söyleyeyim o havaya ben de hemen girdim.

Sertab, yine bildik Sertab sound'uyla son derece melodik şarkılar söylemiş.

Damardan duygusal şarkıları ve eğlenceli olanları ile daha ilk dinleyişte tıpkı diğer Sertab albümlerinde olduğu gibi satış potansiyeli taşıdığını hissettiriyor Turuncu. Orada olan herkesin anında havaya girip salınmaya başlamasının sebebi de bu.

Sertab, hem sesinin hem de şarkı seçiminin gücüyle Türk popüler müziğinin birinci ligindeki en büyük markalardan biri bugün.

Yani bu albüm de tıpkı diğer Sertab albümleri gibi satacak, sevilecek.

ALANSON VE KIZILOK

Mazhar Alanson ve Fikret Kızılok'tan alınan parçalar Turuncu'nun en farklı renkleri. Özellikle eski bir MFÖ şarkısı olan 'Seni Sevmeye Hüküm Giydim' yeni düzenlemesiyle ve Sertab yorumuyla çok iyi olmuş.

Albümün lokomotifi 'Kumsalda' ise her ne kadar tipik bir Sertab parçasına benzemese de bu yaz çokça duyacağımız güçlü bir melodik yapıya sahip.

Onun ardından 'Güle Güle Şekerim'e de klip çekmeleri an meselesi gibi görünüyor.

'Damardan' kategorisinde Sezen Aksu'nun 'Söz Bitti'si ve Şehrazad'ın 'Bahçede'si ilgi çekici.

ÇITA, DAHA YUKARIYA!

Hepsine tamam da, bu iş nereye kadar gidecek? Çıtayı biraz daha yukarı koymanın zamanı gelmedi mi Sertab için?

Artık bu kadarı yetmemeli. Sertab gibi iyi bir markanın tüm konsantrasyonunu dış pazara odaklamasının zamanı geldi de geçiyor.

Kendini bir an önce bir şarkı yazarı olarak yetiştirmeli ve tamamen uluslararası pazara odaklı projeler üretmeli. Bu işi yapabilecek üç beş ismin ağırdan almasına inanın hiç tahammül edemiyorum.

Yok eğer böyle mutluysa ve yirmi sene sonra kendi müzikal fanusu içinde 'ben Türk divasıyım' diye kendini kandırma fikrini hoş buluyorsa orasını bilemem tabii.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!