8 yabancıya ‘Evet’

Güncelleme Tarihi:

8 yabancıya ‘Evet’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2001 00:00


Haberin Devamı

Önümüzdeki sezon ilk kez uygulanacak Süper Lig'de mücadele edecek takımlar, 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek. Kulüpler, yabancıların 6'sını esame listesine yazabilecek, 5'ini ilk 11'de oynatabilecek.

Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezon ilk kez uygulanacak Süper Lig'de mücadele edecek takımlara, 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkı tanıdı. Dün, İstanbul'da bir toplantı yapan federasyon yönetimi, Kulüpler Birliği'nin taleplerini değerlendirdi. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Başkanvekili Ata Aksu, ‘‘Süper Lig'de mücadele edecek takımlara, 8 yabancı ile sözleşme imzalama, bunlardan 6'sını esame listesinde bulundurma ve 5'ini ilk 11'de oynatma hakkı verildi’’ dedi. Aksu, kulüplere, sözleşme imzaladığı her yabancı futbolcu için altyapı fonuna 30 milyar lira ödeme yapma zorunluluğu getirildiğini de kaydetti.

Ata Aksu, bu sezon Birinci Lig'den düşen takımların, kadrolarındaki 2 yabancı futbolcuyu, gelecek sezon mücadele edecekleri İkinci Lig (A) Grubu'nda oynatabileceklerini de belirtti.

ÖZERKLİK ZEDELENİYOR

Aksu, TBMM Alt Komisyonu ndan geçen Spor Konseyi Yasa Tasarısı'nda yer alan, kulüplerden yüzde 15'lik gelir payı ve yüzde 5'lik de reklam payı kesilmesi konusunda, kulüplerin tepkisini haklı bulduklarını söyledi. Bu tasarının, federasyonun özerkliğini zedelediğini öne süren Aksu, ‘‘Eğer bu yasa tasarısı Meclis'ten çıkarsa, Avrupa'da kulüpler ve milli takım düzeyinde maç yapamayız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!