Yalçın Bayer: Yeter! Söz milletin






Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Trakya ‘cezaevi kampusu’ olamaz

DYP'li İlgün: Cezaevleri Kemerburgaz'daki boş kömür ocaklarına yapılsın

DYP Tekirdağ Milletvekili Nihan İlgün dün Meclis'te Trakya'da yapılmak istenen F tipi cezaevlerine karşı çıkan konuşmasını faksladı. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün, Avrupa'daki kara parçamızın bu cezaevleri ile donatılması konusunda büyük yanlış yaptığını söyledi, kendisine cezaevi yerleri için öneriler yaptı:

İlgün şöyle dedi:

‘‘Trakya'da yaşayanlar sevgi ve saygıya dayalı hoşgörülü bir toplumdur. Zaten yaşanan göç olgusuna bir darbe de Sayın Türk tarafından vurulmak istenmesi toplumun dengelerini bozar. Trakya, yerleşim-sanayi ve üniversite bölgesi olarak kalmak istiyor. Tarım alanları yağmalanamaz.

Tekirdağ'a daha yakında 375 kişilik iki F tipi cezaevi yapılmışken, Silivri'de 1000 dönümlük arsa alımı skandalı patlayıp, komisyoncu aracılığıyla yapılan satışa bir gecede 4 trilyon ödenmişken, acaba TPAO'nun aynı tarihlerde daha kıymetli, otoyola paralel 167 dönüm arazinin dönümünün 2.8 milyara kamulaştırıldığı, Karayolları'nın da kamulaştırmalarında dönümde 450 milyon lira ödediği bilinmiyor mu?’’

Milletvekili İlgün, Türk'e soruyor:

‘‘Silivri'de yapılması düşünülen F tipi için Ziya Müezzinoğlu'nun yakınlarına ait çiftliğin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması talimatını size Bülent Ecevit mi verdi? Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci'yi hiç dinlediniz mi?

BU KAÇINCI F TİPİ

Şimdi de ilçelerimiz Çorlu'da 400 (4 F tipi), Çerkezköy'de 863 (6 F tipi) dönüm arazinin kamulaştırma ve tahsis işlemlerine başlamanızı üzüntüyle karşılıyoruz.

Şahsınıza saygı ve güveni her zaman taşırım ama bakanlığınız tasarruflarında kötü kokular medyanın manşetleri ve ekranlarında... Yoksa, Adalet Bakanlığı'nda da mı tuz kokmaya başladı?

Trakya'nın verimli topraklarını birtakım eller aracılığıyla 'cezaevi kampusu'na dönüştüremezsiniz. İnsanlarımızın çevresel tahribata karşı galeyan halinde olduklarını biliyor musunuz?

Dünyanın neresinde görülmüştür, 1. sınıf tarım arazilerini 5-6 bin tutukluyu barındıracak cezaevleriyle donatmak... İçişleri, Bayındırlık ve Çevre Bakanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı'nın bu uygulamalardan haberlerinin olmadığı ayrıca üzüntü vericidir.

Orman Bakanlığı'nın, TEM çıkışlı, Çerkezköy Büyükçavuşlu'da tahsis ettiği bedelsiz araziyi niye dikkate almadınız.

Bölgeyi bilen bir milletvekili olarak size bir kez daha öneriyorum:

İstanbul'a yakın yer istiyorsanız, Karadeniz kıyısında Kilyos'tan Istranca'ya kadar kömür çıkarılıp boş duran binlerce dönüm Hazine arazisi var. Lütfen helikopterle gezerseniz, İstanbul mahkemelerine daha yakın bu arazileri gördüğünüzde, Trakya topraklarına vurgun ve talan uğruna nasıl kıyılmak istendiğini anlayacaksınız.

Ama vakit geçmiş olacak; lütfen bu yanlıştan vazgeçiniz.

Artık unutalım

BEYLER, iç ve dış borçların tutarı olan milyar dolarla İsviçre gibi bir ülke kuruldu. Bu zor duruma nasıl düştük, düşürüldük? Dış basındaki yazıları okuyunca kahroluyoruz. Biz buna layık değiliz.

Bir önerim var: ‘‘Köşe dönme’’, ‘‘Anayasa'yı bir kere değiştirmekle bir şey olmaz’’, ‘‘Benim memurum işini bilir’’ ve ‘‘Verdimse ben verdim’’ gibi siyasi literatüre geçen ve olumsuz çağrışım yapan sözler, gençlere kötü örnek olduğundan günlük kullanımdan kaldırılmalıdır.

Kırmızı ışıklarda geçilmeyecek bir Türkiye dileğiyle...

Zekai ÇORAPÇI-İSTANBUL

Yine uyutulduk

ESNAF ve çiftçiler olarak ülkemize sahip çıkmak ve hakkımızı aramak için yapmış olduğumuz yürüyüşlere, yetkililerin açıklamaları üzerine son vermiştik. Neydi açıklamalar: Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan kullanılan kredilere uygulanan faizler kriz öncesi seviyesi olan % 55'e çekilecek, SSK ve Bağ-Kur primlerine yapılan zam geri alınacaktı.

Aradan geçen bunca zamana rağmen Ziraat Bankası faizi nisan ayında % 120, mayıs ayında ise % 118 olarak uygulanmaktadır. Temerrüt faizi ise % 177'tir. SSK ve Bağ-Kur primleri ise sessizce yeniden yükseltilmiştir.

Verilen sözler hasada kalmakta, bağlı olduğumuz odalar dahil tüm halk uyutulmaktadır. Bizler her ne kadar aç bırakılmış, bitkin düşmüş olsak da bacaklarımızda hálá yürüyecek kadar kuvvet vardır. İlgililere duyurulur.

Mustafa TEKELİ-AKSARAY

MESAJ

KARTAL Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in açıklaması: Dragos Tepesi'nin üst tarafı orman alanı olup korumaya alınmıştır. Orman alanının dışındaki alanlar şahıs arazileridir. Haberde belirtildiği gibi Dragos'ta bir yağma söz konusu değildir. İnşaat yapmak isteyen vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde imar planlarında belirtilen şartlarda imar izni verilmektedir.

BUGÜN... TÜSES'in Şahin Alpay, Umur Talu ve Prof. Aydın Uğur'un konuşacağı 'Medya-Siyaset-Ekonomi' paneli 17.45'te Dedeman Oteli'nde. Kültür Bakanlığı ve Türk Edebiyatı Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Ömer Seyfeddin Hikaye Yarışması/2000 ödül töreni AKM'de 20.00'de.

EBRU Gündeş ile basın danışmanları Sedef ve Selma hanımlara geçtiğimiz pazar günü TÜREV konserinde bize göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Esra BAŞAR-İSTANBUL

Yazarın Tüm Yazıları