Gençlere Timsah şoku:2-0

Güncelleme Tarihi:

Gençlere Timsah şoku:2-0
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2001 00:00


Bursaspor, Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek çıkışını sürdürdü. Ligin 25. haftasında İstanbulspor'u 4-2 yenerek iyi bir grafik yakalayan Yeşil beyazlı ekip, bu günkü maçı da 14. dakikada Murat Sözkesen ve 79 dakikada da Moshoeu'nun golleri ile 2-0 kazanarak puanını 28'e yükseltti.
Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor daha etkili göründü. 3-5-2 sistemiyle oynayan yeşil-beyazlılar, rakibe orta alanda pres uyguladı. Oyun üstünlüğünü elinde tutan Bursaspor, 14. dakikada aradığı gole ulaştı.

Konuk Gençlerbirliği ise defansif ağırlıklı bir oyun sergiledi. Önce gol yememeyi düşünen konuk ekip, uzun paslarla Bursapor kalesine gelmeye çalıştı.

Maçın ilk tehlikeli atağını Bursaspor geliştirdi.

6. dakikada Moshoeu ceza alanın dışından topa aşırtma bir vuruş yaptı, Gençlerbirliği defansına çarpan top, kalenin hemen yanından kornere çıktı.

14. dakikada yeşil beyazlı ekibin golü geldi. Gençlerbirliği defansının ofsayt gerekçesiyle durduğu pozisyonda hareketlenen Murat Sözkesen, topla ceza alanı içine girdi. Kaleciyi geçen Murat, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

30. dakikada Gençlerbilriği ceza sahası dışında topla buluşan Okan, Murat Hacıoğlu’nu gördü, bu oyuncu sol kanattan ceza alanı içine girer girmez meşin yuvarlağı adaşı Murat Sözkesen’e aktardı. Murat Sözkesen’in penaltı noktası üzerinde dönerek kaleye gönderdiği topu defans kornere çeldi.

38. dakikada Ender’in sol kanattan yaptığı ortaya Murat Sözkesen iyi yükselerek kafayla vurdu. Kaleye giden topu kaleci Patrick son anda tokatlayarak kornere attı.

45. dakikada Okan’ın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı kullanan Murat Sözkesen’in kaleye gönderdiği topu kaleci iyi bir refleksle kornere attı.

Kalan sürede tarafların çabası skoru değiştirmeye yetmedi ve maçın ilk yarısı Bursapor’un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İKİNCİ YARI
Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstün oynayan ev sahibi takım, orta alanda kurduğu üstünlüğü sayesinde rakibine gol pozisyonu şansı vermedi.

Konuk Gençlerbirliği ise rakip ceza alanına girmekte zorlandığı için uzak mesafeden kullandığı şutlarla Bursaspor kalesinde gol aradı. Gençlerbirliği ikinci yarıya Phiri’nin yerine Ferdi’yi alarak başladı.

48. dakikada Bursaspor’da Fatih sarı kart gördü.

58. dakikada Gençlerbirliği’nde Ünal’ın yerine Mehmet oyuna girdi.

65. dakikada Bursaspor’da Fatih’in yerine Serkan oyuna dahil oldu. 70. dakikada Gençlerbirliği’nin kazandığı serbest atışı kullanan Thomas’ın, yaklaşık 25 metreden kullandığı sert vuruşta top üsttten auta çıktı.

76. dakikada Gençlerbirliği’nde Kona’nın yerine Zafer oyuna girdi.

77. dakikada Murat Hacıoğlu’nun pasıyla ceza alanı içine giren Murat Sözkesen’in vuruşunda top kaleciye çarparak ceza alanı dışına çıktı.

78. dakikada Bursaspor ikinci golünü buldu. Ender’in sağ kanattan kullandığı korner atışında önüne düşen topa Moshoeu sert vurdu, üst direkten dönen top kalecinin sırtına çarptıktan sonra kaleye girdi: 2-0

84. dakikada Gençlerbirliği’nde İsmail Güldüren sarı kart gördü.

90. dakikada Bursaspor’da Moshoeu’nun yerine Hakan, Okan’ın yerine de Turan oyuna girdi.

Kalan dakikalarda tarafların çabası gol getirmeyince, Bursapor Gençlerbirliği’ni 2-0 yendi.

Stat: Atatürk

Hakemler: Kazım Erçakır , Adnan Ayçiçek , Ragıp Uysal

Bursaspor: Şenol , Ömer , Erkan , Bouazizi , Moshoeu , Murat Hacıoğlu , Fatih , Ender , Murat Sözkesen , Tayfun , Okan

Gençlerbirliği: Patrick , Serkan , Ömer , İsmail Güldüren , Tolga , Ünal , Phiri , Thomas , M’Bayo , Kona , Ümit

Haberin Devamı
Gol: Dk. 14 Murat Sözkesen

Sarı kartlar: Dk. 21 Ömer (Bursaspor), Dk. 15 Phiri (Gençlerbirliği)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!