‘Faiz haram’ diye topla paraları Seda'ya yolla

Güncelleme Tarihi:

‘Faiz haram’ diye topla paraları Sedaya yolla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Demirhan HARARLI / MAGAZİN SERVİSİ
Haberin Devamı

İhlas’a güvenen 500 bine yakın kişi mağdur oldu

İhlas Finans Kurumu'nun patronu Enver Ören, faizsiz finans sistemine inanan yüzbinlerce kişiyi mağdur ederken, sahibi olduğu TGRT'de bazı sanatçılara milyarlar akıttı. Ünlü sanatçı Seda Sayan, TGRT'de yaptığı program karşılığında ayda 80 milyar lira, Gülben Ergen ise 40 milyar lira maaş alıyordu.

Faaliyet izni iptal edilen İhlas Finans Kurumu'nun patronu Enver Ören, faizsiz finans sistemine inanan 500 bine yakın kişiyi mağdur ederken, yine sahibi olduğu TGRT'de ünlü sanatçılara milyarlar akıttı. TGRT, astronomik fiyatlarla transfer ettiği sanatçılara yüksek ücretlerin yanısıra, jeep ve ev de dağıttı. TGRT'nin en fazla para verdiği sanatçıların başında Seda Sayan ve Gülben Ergen geliyor. Sayan, TGRT'den ayda 80 milyar lira, Ergen ise 40 milyar lira maaş alıyordu.

TGRT'de yüksek paralarla program ve dizi yapanlar arasında, Sayan ve Ergen'in yanısıra Sibel Can, Selami Şahin, Seren Serengil, Sibel Turnagöl, Ebru Gündeş, Hülya Avşar, Cüneyt Arkın, Muazzez Ersoy, Kadir İnanır, Fatma Girik ve Özcan Deniz de bulunuyor.

Enver Ören, paralarını peşin alan Gülben Ergen, Seda Sayan, Sibel Can, Kadir İnanır, Fatma Girik ve Cüneyt Arkın'a bir zamanlar Türkiye mümesilliğini yaptığı KIA'dan birer jeep hediye etmişti. Ören, Sibel Can, Gülben Ergen ve Seda Sayan'a da ücretlerinin yanısıra Marmara Evleri'nden bir ev armağan etti.

Gülben Ergen'in iki yıldır yılbaşı programları için modacı Canan Yaka'ya yaptırdığı kıyafetlerin faturalarını TGRT'ye ödettiği, bu kıyafetleri daha sonra ekstralarında giydiği ortaya çıkmıştı.

MAHSUN'A 1 TRİLYON

Mahsun Kırmızıgül'ün Enver Ören'le bir program yapmak üzere anlaştığı bunun karşılığında bir trilyon lira parayı peşin aldığı, ancak daha sonra bu programdan vazgeçtiği, bunun karşılığında ise ‘‘Aşkına Eşkiya’’ adlı bir dizide Alişan'ın beş kuruş para almadan kamera karşısına geçtiği belirtiliyor.

Enver Ören'in iyi günlerinde ona övgüler yağdıran şarkıcılar, bir kaç ay paralarını alamayınca TGRT'yi bırakıp gittiler. Milyon dolarlarla ceplerini dolduran şarkıcılar, ‘‘Para yoksa biz de yokuz’’ diyerek programlarına birer birer bıraktı. İşte bunlardan birkaçı:

Seda Sayan: Aylık 80 milyar lira maaş alıyordu. ödemeler aksayınca TGRT'yi bıraktı.

Gülben Ergen: 40 milyar lira maaş alıyordu. Bir yıllık maaşını peşin alıp Derya Tuna'nın Tarabya'daki villasını satın aldı.

Erkan Yolaç: 5 ay hiç ücret almadan program yapacağını açıkladı.

Sibel Turnagöl: Aylık ücretini 10 bin dolardan 5 bin dolara indirdi.

Kadir İnanır: Derman Bey dizisi için TGRT'den 670 bin dolar peşin aldı. Şirketten 100 milyara yakın alacaklı.

Ebru Gündeş: Program başına 25 bin dolara anlaştı. Alacağı var.

Seren Serengil: Program başına 10 bin dolara anlaştı. Alacağı var.

Sibel Can: Şov programı ve iki dizi karşılığında 3.9 milyon dolar aldı. Enver ören'in verdiği üç villadan birinde oturan Can, dizi çekilmez ise aldığı avansı ödemek zorunda kalacak.

İhlas Finas’a tasfiye yönetimi

İhlas Finans'ta Ahmet Mücahit Ören'in ayrılması nedeniyle boşalan yönetim kurulu başkanlığı görevine, kurumun genel müdürlüğü görevini yürüten Ömer Adnan Uncuoğlu atandı. Yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevinden ayrılan Ayhan Apak'ın istifası kabul edilerek, boşalan yönetim kurulu üyeliğine Ömer Eryılmaz getirildi. Yönetim kurulu üyeliğine atanan Hasan Tahsin Ekinci, yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Mehmet Kervancı'nın istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine Cemil Bilgiç getirildi. Yönetim kurulunun diğer üyeleri arasında, Ali Tubay Gölbaşı, Mustafa Ruşen Selçuk ve Karnaen A. Perwataamadja yer alıyor.

İhlas Holding: Bizim yükümlülüğümüz yok

İhlas Finans'la birlikte borsadaki işlem sırası kapatılan İhlas Holding A.Ş, İhlas Finans Kurumu'nun iştiraklerinden sadece biri olduğunu, holdingin ve diğer şirketlerin İhlas Finans'ın borçları nedeniyle herhangi bir yükümlülüğü bulunmadığını açıkladı.

Holding tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada, ‘‘İhlas Finans Kurumu, iştiraklerimizden sadece bir tanesi olup, diğer faaliyetlerimiz ve iştiraklerimiz faaliyetlerine devam etmektedirler’’ denildi. Holdingin ortaklık yapısıyla ilgili bilgilerin de açıklandığı tabloda, Enver Ören ile oğlu Ahmet Mücahid Ören'in hisselerin yüzde 51'ine sahip oldukları, hisselerin yüzde 45.35'inin ise halka açık olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!