Milyarderin son nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Milyarderin son nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2001 00:00


Bahri KARATAŞ
Haberin Devamı

SAYISAL Loto'nun son çekilişinde doğduğu ve görev yaptığı illerin plaka numaralarını yazıp 131 milyar lira kazanan polis memuru Hüseyin Cavit Temizöz, son kez nöbet tuttu, ‘‘İzne çıkıp emekli olacağım’’ dedi.

ŞUBAT'ın kendisine uğurlu geldiğini söyleyen Temizöz, ‘‘1973 Şubat'ında mesleğe başladım. 1975'te askerlik yaptım. Hürriyet'in ‘Bul topu al parayı’ yarışmasından 5 bin lira kazandım. Şimdi Sayısal'ı tutturdum’’ diye konuştu.

SAYISAL Loto'yu her hafta görev yaptığı illerin plakasını yazarak oynayan ve bu hafta tam 131 milyar liranın sahibi olan Çamdibi Karakolu'nda görevli polis memuru Hüseyin Cavit Temizöz, ilgi odağı oldu. Bursa Asayiş Şube’den 7 ay önce İzmir Çamdibi Polis Karakolu'na tayin olan 46 yaşındaki iki kız çocuk babası 22 yıllık polis memuru Hüseyin Cavit Temizöz, emekli olmaya hazırlanırken çifte mutluluk yaşadığını söyledi.

Sıkıntı bitti

TEMİZÖZ, ‘‘Bekçi arkadaşım numaralara bakıyordu. Aynı rakamları devamlı yazdığım için aklımdaydı. Tuturduğumu söyledim. Bana inanmadılar. Bir kahveye gidip televizyonun teleteksinden sonucu tekrar aldım. Heyecandan eşime telefon etmeyi akıl edemeyip, ‘Altıyı tuturduk. Hepimizin hayatı kurtuldu’ diye mesaj geçtim’’ dedi.

PARANIN kendisini ve yaşamını değiştirmeyeceğini söyleyen polis memuru Hüseyin Cavit Temizöz, ‘‘Evden görev yerine yürüyerek geliyordum. Şimdi otomobil alıp keyfini çıkartacağım. Yıllarca çok sıkıntı çektim. ‘‘Çocuklarıma bu sıkıntıyı yaşatmayacağım. Bu para onların güvencesi olacak. Önce bir ev ve araba alacağım. Eğitimleri için çaba sarfedeceğim. Telefonlarım susmak bilmiyor. Bursa'daki arkadaşlarım sevinçten göbek atmış. Bundan sonra da aynı kalacağım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!