Beşiktaş Divan Kurulu toplandı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Divan Kurulu toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2001 00:00


Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

Ceylan Intercontinantel Oteli’nde gerçekleştirilen ve zaman zaman gergin anlara sahne olan toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık 80 divan kurulu üyesi katıldı.

Toplantıda asbaşkan Ahmet Hamoğlu’nun yanı sıra, yönetim kurulu üyelerinden İzzet Ceylan, Seyfi Karaca, Burak Kalkavan, Mehmet Hotiç ve Kenan Kurşunluoğlu yer almadı.

BORÇ 29 TRİLYON LİRA

Üyelere daha önce gönderilen denetleme kurulu raporunda, siyah-beyazlı kulübün 2003 yılına dek ödenmesi gereken 29 trilyon 96 milyar 642 milyon 60 bin 603 lira borcu olduğu belirtildi.

SCALA VE NOUMA’YA ELEŞTİRİ

Divan kurulu üyesi Sami Albayrak, teknik direktör Nevio Scala’yı eleştirirken, "Scala çok büyük bir hoca olabilir. Ancak, Beşiktaş’a tam olarak hakim değil" dedi.

Geçen sezonki teknik direktör Hans Peter Briegel’in daha başarılı olduğunu ve takımı tanıdığını savunan Albayrak, Alman teknik adamın kulüpte kalmasının takıma daha yararlı olabileceğini vurguladı.

Kulüp başkanı Serdar Bilgili’yi de eleştiren Albayrak, "Bilgili, (neşter vuracağım) diye ortaya çıktı. Ancak Scala (neştere gerek yok) diyor. Ayrıca, takımda gereksiz yere kaptanlık spekülasyonlar yaratıldı. Nouma bile kaptanlık için düşünüldü. Bizi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde yakan, ayrıca Türkçe bilmeyen biri nasıl kaptanlık için düşünülür, anlıyamıyorum" diye konuştu.

Divan kurulu üyesi Ferdi Vardarman ise, Scala’nın iyi bir teknik adam olmadığını, Nouma için de "Nouma’ya müşteri bulalım ve hemen satalım. Beşiktaş için futbolcunun efendisi önemlidir. Rakibine tüküren, Avrupa’da takımını yalnız bırakan bir futbolcuyu istemiyoruz" dedi.

TARTIŞMA ÇIKTI

Divan kurulu üyesi Kemal Kalıt’ın "İçimizde bazı şerefsizler var" demesi üzerine, salonda bir anda ortam gerginleşti.

Bazı üyeler ayağa kalkıp, Kalıt’tan, konuşmasına dikkat etmesini istedi. Karşılıklı tartışmalar yaşanırken, divan kurulu heyetinden bazı üyeler ayağa kalkarak, Kemal Kalıt’ın kürsüden inip, yerine oturmasını sağladı.

Daha sonra divan kurulu başkanı Gazi Akınal’ın uyarıları üzerine ortam sakinleşti.

GÜRELİ: "2001’DE 48 MİLYON DOLAR GELİRİMİZ OLACAK"

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Hüsnü Güreli, Beşiktaş’ın 29 trilyon liralık borcunun büyütülmemesi gerektiğini belirterek, "Biz muhasebe tekniği gereği alacaklarımızı yayınladığımız bu raporda sunamıyoruz. Oysa ki, 2001 yılında 48 milyon dolar gelirimiz olacak" diye konuştu.

Naklen yayınlar, gişe hasılatı ve reklam gelirlerini de rapora dahil etmediklerini anlatan Güreli, Beşiktaş’ın mali konuda sorunun bulunmadığını, 2002’de 51 milyon, 2003’te de 56 milyon dolar tahmini gelir beklediklerini sözlerine ekledi.

BİLGİLİ: "MECAZİ KONUŞMAMALIYDIM"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, divan kurulu üyelerinin konuşmalarının ardından söz alarak, eleştirilere yanıt verdi.

Yapılan eleştirilerin hepsini dikkate aldıklarını ve değerlendirdiklerini kaydeden Bilgili, "Benim bugüne dek yaptığım en önemli hata, basınla konuşmalarımda mecazi anlamı olan sözleri söylemem oldu. Özellikle (neşter) ve (İnönü Stadı’nda asılma) sözleri söylenmemeliydi. Bunları daha uygun bir şekilde söylemeyi beceremedim. Ancak bu konuda kendimi düzelteceğim" diye konuştu.

Bilgili, yönetimin dimdik ayakta olduğunu ve en ufak bir sorun bile yaşamadıklarını savunarak, "Sadece Ahmet Hamoğlu, sağlık nedeniyle futbol komitesini bıraktı. Erol Kaynar ise benim çok eski dostumdur. Ayrılmasına üzüldüm, ama sonuçta bu karar kendisinindir" dedi.

Görevde bulundukları süre içinde idari yapılanmada çok ciddi işler başardıklarını, kulübün 1-2 ay içinde ISO standardına geçeceğini vurgulayan Bilgili, Ümraniye ve Fulya projelerinin de sonuçlandırılmasıyla, Beşiktaş’ın her alanda çağdaş bir kulüp olacağını kaydetti.

"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BİZİZ"

Teknik direktör Scala için yapılan eleştirilere de değinen kulüp başkanı Bilgili, şöyle konuştu:

"Takıma hep birlikte sabır gösterelim. Scala’ya ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız sonuna kadar destek veriyoruz. Unutulmasın ki, 7 yeni transfer ve yeni bir teknik kadroyla lige başladık. Şu anda liderin 2 puan gerisindeyiz ve şunu iddia ediyorum ki, hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda şampiyonluğun en büyük adayı biziz."

Bilgili, yarın yapılacak tüzük tadil kongresine de değinerek, "Bu karar, onursal başkanımız Süleyman Seba döneminde alındı. Bizler de üzerinde çalışmalar yaptık. Tüzük tadilin doğrusuyla, eğrisiyle tartışılacağı yer yarınki kongedir" diye konuştu.

Bu arada, divan kurulunun bazı üyeleri, tüzik tadilinin aceleye getirildiğini ileri sürerek, yeniden gözden geçirilmesini istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!