TÜSİAD'ın yeni başkanı Tuncay Özilhan

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADın yeni başkanı Tuncay Özilhan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2001 00:00



Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni yönetimi, TÜSİAD'ın 31. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerle belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığına Tuncay Özilhan getirildi

Muharrem Kayhan TÜSİAD Yüksek İstişare Konyesi (YİK) Başkanlığına oybirliğiyle seçilirken, Tuncay Özilhan da yine oy birliğiyle TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

Açık yapılan YİK oylamasında başkan yardımcılıklarına Rona Yırcalı, Sinan Tara, Haluk Özsaruhan, serketerliklere Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım seçildi.

Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Haysiyet divanı üyeliklerinin seçimi ise gizli oylamayla yapıldı.

Tuncay Özilhan'ın Başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu'nda Mehmet Ali Babaoğlu, Nuri Mehmet Çolakoğlu, Cem Duna, Şadi Gücüm, Aldo Kaslowski, Mustafa V. Koç, Ersin Özince, Ömer Sabancı ve Yütfi Yenel yer aldı. Yönetim Kurulu'nda giren yeni isimler Cem Duna, Şadi Gücüm, Nuri Mehmet Çolakoğlu ve Ersin Özince oldu.

Yönetim Kurulu Yedek üylikleri ise Şerif Kaynar, Oktay Varlıer, Cem Bakioğlu, Tayfun Bayazıt, Esat Edin, Rıza Kutlu Işık, Halil İbrahim Özer, Armağan Özgörkey, Erol Türkün ve Selçuk Erden'den oluşuyor.

TÜSİAD Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Haydar Akın, Şaban Erdikler ve Jak Kamhi seçildi. Uğur Paksoy, Önder Uzel ve Erol Üçer ise yedek üye olarak görev aldı.

TÜSİAD Haysiyet Divanı asil üyeliklerine ise Mehmet Şuhubi, Can Paker ve Sezgin Bayraktar getirildi. Yedek üyeler ise Necati Arıkan, Necmettin Gökçe ve Ali Mansur'dan oluştu.

Genel Kurula TÜSİAD'ın 484 üyesinden yaklaşık 200'ü katıldı. (aa)

  • TÜSİAD'ın 31. Olağan Genel Kurulu
  • Yücaoğlu: "Türkiye'nin geleceğini şekillendireceğiz"
  • Kayhan: "TÜSİAD'ın gündemi Türkiye'ninkinden ayrı olmayacak"
  • Özilhan: "TÜSİAD'ı daha ileri götürmek için çalışacağız"
  • TÜSİAD yönetimde görev dağıtılım
  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!