2000 böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

2000 böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir yılı geride bırakıp yeni bir yıla 'Merhaba' demeye hazırlanıyoruz. 31 Aralık akşamı, 2000'i uğurluyor ve 2001'e 'Hoşgeldin' diyoruz.

Turizm cenneti Antalya’da bir yılı iyisiyle kötüsüyle geride bırakıyor. İşte bir yıl içinde Antalya’da yaşanan bazı olaylar

15 MAYIS

ECE TÜRKİYE GÜZELİ

Antalya podyumlarında iki yıldır mankenlik yapan ve bir taraftan da yüksek öğrenimine devam eden Es-Line Ajans mankeni Ece Gürsel, Best Model Of Turkey Güzellik Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldu. Kraliçelik tacını Antalya'ya kazandıran 21 yaşındaki güzel manken, böylelikle yılın ilk tacını kente getirmiş oldu.

27 TEMMUZ

CANCA MERKEZE ALINDI

Antalya'da 4 yıldır görev yapan ve ilklere imza atan Emniyet Müdürü Natık Canca, sürpriz bir kararla merkeze alındı. Karakolları maviye boyatarak adını duyuran ve farklı giyim tarzıyla dikkat çeken Canca'nın, Bakan Sadettin Tantan ile olan sürtüşmesi sonunu hazırladı. Canca'ya sahip çıkan Antalya halkı, veda kokteyli düzenledi.

3 AĞUSTOS

ORMAN YANGINI

Orman yangınları, 2000 yılında da devam etti. Yaz aylarında bölgemizde irili ufaklı yüzlerce yangın meydana geldi. Bunların en büyükleri Manavgat Beşkonak ve Kumluca Belen'de meydana geldi. Bu iki yangında yüzlerce hektarlık orman alanı kül oldu. Kemer yakınlarında çıkan orman yangınında da kızıl çam ağaçları yok oldu.

29 TEMMUZ

FEZA TÜRKİYE GÜZELİ

Antalyalı manken Feza Gürsoy, Miss Model Of Turkey Güzellik Yarışması'nda birinci seçildi. Kraliçelik tacını Antalya'ya getiren güzel manken, 12 Kasım'da yapılan Miss Model Of The World yarışmasında da Türkiye'yi temsil etti ve dünya üçüncüsü seçildi. Feza, dünya çapında derece alan ilk güzelimiz oldu.

3 MAYIS

AVRUPALI OLDUK

Şimşekler, 2000 yılında ‘rüya’ denebilecek tarihi başarılara imza attı. Türkiye Kupası'nda Y.Yozgat, Ç.Dardanel, Bakırköy ve Bursaspor'u yenerek finale kaldı. Diyarbakır'da 120 dakika süren final maçında şanssızlık sonucu G.Saray'a 5-3 yenildi. Ancak G.Saray, ligi de şampiyonlukla bitirince, kupanın finalisti olarak UEFA'ya katıldı.

5 MAYIS

BABA GİTTİ SEZER GELDİ

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta'dan çıkmıştı. Demirel'in görev süresinin bitiminde hükümet ortakları tek isim üzerinde anlaştı; Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer. 10. Cumhurbaşkanı seçilen Sezer ise Afyonlu idi. Bölgemiz, Ispartalı Demirel'den sonra Afyonlu Sezer'le ikinci cumhurbaşkanını çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!