Yüzüğü Kohl taktı

Güncelleme Tarihi:

Yüzüğü Kohl taktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, 35 yaşındaki oğlu Peter'a, 32 yaşındaki Elif Sözen'i resmen istedi. Sözenler'in Ataköy'deki evinde gerçekleşen sade törende yüzükleri de Kohl taktı.

Rahatsız olduğu için eşi Hannelore Kohl’ü İstanbul'a getirmeyen Kohl, ‘‘Bu yüzükleri evlatlarımızın mutluluğu için takıyorum. Onların çok mutlu olacağına inanıyorum’’ dedi.

ALMANYA eski Başbakanı Helmut Kohl, oğlu Peter'in 11 yıldır aşk yaşadığı Türk kızı Elif Sözen'i, önceki gece Ataköy'deki evlerinde ziyaret ederek, resmen istedi. Yanında getirdiği nişan yüzüklerini gençlere bizzat kendisi takan Kohl, ‘‘Bu evlilikte evlatlarımızın mutlu olacağına inanıyorum’’ dedi.

İki Almanya'nın birleşmesinde önemli rolü olan Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, Alman Lufthansa Havayolları'na ait tarifeli uçakla, önceki gün saat 12.30'da oğulları Peter ve Walter Kohl ile birlikte İstanbul'a geldi. Kohl ve oğullarının önce Çırağan Sarayı'na yerleştikleri duyuldu. Ancak daha sonra Sultanahmet'teki Four Seasons Oteli'nde oldukları öğrenildi. Anne Hannelore Kohl hastalığı nedeniyle nişan törenine gelemezken, otelde dinlenen baba Kohl, önceki gece 2 oğluyla birlikte Sözen ailesinin Ataköy'deki evlerine gitti.

Helmut Kohl ile oğlu Walter Kohl ve damat adayı Peter Kohl, Sözen Ailesi tarafından kapıda karşılandı. Ünlü İşadamı İbrahim Bodur'a ait Kale Makine ve Kalıp Sanayii AŞ'nin Genel Müdürü Kemal Sözen, eşi ve 2 kızıyla birlikte Kohl'lere ‘‘Hoşgeldiniz’’ dedi.

ELİF'İ OĞLUNA İSTEDİ

Seçimi kaybettikten sonra partisi CDU'ya usulsüz bağışlar almak ve vergi yolsuzlukları yapmak suçuyla başı dertte olan Helmut Kohl ve Sözenler bir süre sohbet ettiler. Kohl daha sonra ekonomist olan ve borsa konusunda uzmanlığıyla tanınan 35 yaşındaki oğlu Peter'a, uluslararası ilişkiler konusunda yüksek öğretim gören Robert Koleji mezunu 32 yaşındaki Elif Sözen'i istedi.

1991 yılında İtalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu uzun süre yoğun bakımda kalan oğlu Peter ile 11 yıldır birlikte olduğu Türk kızı Elif'in yüzüklerini kutusundan çıkaran Kohl, kısa bir konuşma yaptı. Kohl konuşmasında, 2 gencin mutlu olacaklarına inandığını vurgulayarak, ‘‘Bu yüzükleri evlatlarımızın mutluluğu için takıyorum. Onların çok mutlu olacağına inanıyorum’’ dedi. Kohl, daha sonra oğlu ile ‘müstakbel’ gelinini öptü. Daha sonra iki aile çocukları arasındaki nişan törenini kutladı ve birbirlerini tebrik etti.

ÇALIŞTIĞI TESİSE GEZİ

Kohl, törenden sonra ‘dünürü’ne görev yaptığı sanayi tesislerini görmek istediğini söyledi. Kemal Sözen de ertesi sabah, helikopterle Çanakkale'ye giderek, incelemelerde bulunabileceklerini belirtti. Akşam kaldıkları Four Seasons Oteli'ne dönen Kohl’ler dün de Kemal Sözen ile birlikte helikopterle Çanakkale'ye giderek Kale Fabrikası’nı gezdiler.

Düğün nisanda

TÜRK dostu olan ve Türkiye'nin tanıtımında ‘gönüllü bir savaşçı’ gibi hareket eden Peter Kohl ile ‘nişanlısı’ Elif, 2001 yılı nisan ayında evlenecekler. Yıllar önce ABD'de, Massachusetts Institute of Technology'de eğitim görürken tanışan 2 gencin aşkları, mutlu sonla noktalanacak. Böylece Kohl'un büyük oğlu 37 yaşındaki Walter'ın nisan ayında evlenmesinden sonra küçük oğlu da yine nisan ayında dünyaevine girecek ve bu geleneğe uyulacak. Alman damat adayı Peter'ın 6 dil bildiğini, Elif'ten de Türkçe öğrendiğini belirten aileye yakın çevreler, çok mutlu olacaklarına inandıklarını söylediler.

Kohl eski günleri değerlendirdi

Çiller güvensiz Yılmaz fanatik

HELMUT Kohl, dün de dünürü Kemal Sözen'in Çanakkale'deki işyerlerini ziyaret etti. Kohl, bu gezi sırasında 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e övgüler yağdırdı. DYP Lideri Tansu Çiller'i ‘‘Güvensiz’’, önceleri iyi diyalog kurduğu ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ı da ‘‘Fanatik’’ olarak değerlendirdi.

Kohl, Çanakkale'de ilk ziyaretini Kale Kalıp Makina A.'nin Genel Müdürlüğü'nü de yürüten dünürü Kemal Sözen'in Bayramiç İlçesi'nde füze rampası üreten fabrikasına yaptı. Kohl'le birlikte 2 oğlu ve Sözen'in kızları Elif ile Aslı'yı taşıyan Kale Grubu'na ait özel helikopter, saat 12.00 sıralarında Bayramiç'e geldi, fabrika bahçesine indi.

ÇOK ÖZEL ZİYARET

Kemal Sözen, Bayramiç Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Belediye Başkanı Aytimur Küçükler'e Kohl'ü karşılamaya katılmalarını rica etti. Daha sonra fabrikayı gezen dünürler başbaşa görüştü. Sözen hatıra amaçlı da olsa fotoğraf çekilmemesini istedi.

EVREN'E ÖVGÜ

Kohl, Kale Seramik Fabrikaları'ndaki ziyaretini saat 15.40'ta tamamladı, helikopterle İstabul'a döndü. Kohl'ü uğurlayanlardan Kalebodur Şirketler Grubu'nun genel müdürlerinden Hasan Sazcı, gelişmeleri patronu İbrahim Bodur'a cep telefonuyla aktardı. Sazcı, ‘‘Sayın Kohl, Çiller'in güvensiz birisi olduğunu söyledi. Ayrıca Kenan Evren'e övgüler yağdırdı. Başbakanlığı döneminde Mesut Yılmaz'la iyi diyalog kurduğunu, ancak daha sonra Yılmaz'ın fanatikleştiğini söyledi’’ dedi.

DYP'Lİ SÖZEN

Son genel seçimlerde DYP'nin Çanakkale'den ikinci sırada milletve-kili adayı olan Kemal Sözen seçilememişti. Sözen, seçim kampanyalarında, Avrupa Birli-ği içindeki silahlar konusunda uzmanlığı ön plana çıkarılarak ‘Türkiye’nin ulusal savun-masında kilit isim olacağı', ‘Türkiye’nin satın alacağı silahlar konusunda bilirki-şilik yapabilecek bir isim' olarak tanıtıldı.

Kohl gitti, damat Türkiye'de kaldı

TÜRK kızı Elif Sözen'i küçük oğlu Peter'e istemek için gizlice Türkiye'ye gelen Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, dün yine gizlice Frankfurt'a döndü.

Türkiye'de kaldığı süre içinde, gazetecilerle köşe kapmaca oynayan Helmut Kohl ve büyük oğlu Walter Kohl'un gizli İstanbul gezileri, dün akşam Atatürk Havalimanı'nda son buldu. İstanbul'da gazetecilerden kaçmayı başaran Kohl’ler, Almanya'ya dönüşlerinde gazetecilere yakalandılar. Kendilerini Frankfurt'a götürecek uçağın kalkış saatine çok kısa bir süre kala ortaya çıkan Helmut ve Walter Kohl'un pasaport ve bilet işlemleri, VİP'te görevli polisler tarafından yaptırıldı.

Lufthansa Havayolları, 18.10'da Frankfurt'a hareket edecek uçağın kalkışından kısa bir süre önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na, büyük oğlu Walter ve dünürü Kemal Sözen ile birlikte gelen Helmut Kohl, burada hiç beklemeksizin kendisini uçağa götürecek otobüse bindi. Kohl, gazetecilerin kendisini görüntülemesinden rahatsız olurken, otobüsten babasından sonra inen Walter Kohl, fotoğrafının çekilmesini engellemeye çalıştı. Walter Kohl, daha otobüsten inmeden, kabanının yakalarını kaldırıp yüzünü gizledi. Bu arada Elif Sözen ile nişanlanan Peter Kohl'un adı uçuş listesinde görülmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!