Apo davasında Türk yargıç

Güncelleme Tarihi:

Apo davasında Türk yargıç
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Öcalan'la ilgili duruşmasını 21 Kasım'da yapacak. Bu duruşma sonrasında başvurunun ‘kabul edilip edilmeyeceğine’ karar verecek olan mahkeme, kabul etmesi halinde davanın esasını incelemeye başlayacak. Şehit yakınları ise duruşmada iddianamelerini yazılı olarak sunacaklar. Birkaç kişi de duruşma salonunda sembolik olarak şehit yakınlarını temsilen hazır bulunacak.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Türk yargıç Rıza Türmen de duruşmada 10 kişilik yargıç heyeti içinde yer alacak. İnsan Hakları Mahkemesi'nde bulunan 41 ülkeye mensup yargıçlar kendi ülkelerinden gelen davalara katılma yetkisine sahipler. Öcalan davasına bakacak diğer yargıçlar şunlar:

Elisabeth Palm (İsveç), Josep Casadevall-Medrano (Andora), Luigi Ferrari Bravo (San Marino), Gaukur Jorundsson (İzlanda), Corneliu Birsan (Romanya), Bostjan Zupancic (Slovenya), Wilhelmina Thomassen (Hollanda), Tudor Pantiru (Moldova), Rait Maruste (Estonya)

AİHM duruşma sonrası Öcalan başvurusunu kabul ederse, bu aşamadan sonra davanın bir yıl süreceği bildiriliyor.

Şehit yakınlarına 100 özel koruma

FRANSA'nın Strasbourg kentinde 21 Kasım'da yapılacak teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili duruşmaya Türkiye'den 2 profesör, 2 avukat ve 33 şehit yakını müdahil olarak katılacak. Fransa ile yapılan anlaşma gereği Türkiye'den gidecek şehit yakınlarının ve diğer müdahillerin güvenliğini, yine Türkiye'den gidecek tam donanımlı 100 koruma sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!