Adnancı’ya kurşun

Güncelleme Tarihi:

Adnancı’ya kurşun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adnan Hoca'nın gizli kamera uzmanı olan adamı Serkan Ciminli, kimliği belirsiz 2 kişinin saldırısı sonucu Bebek'te öldürüldü. Ciminli'nin kız arkadaşının da yaralandığı olayla ilgili ‘‘Piç Mahmut’’ lakaplı Ramazan Oruç'un arandığı bildirildi.

Adnan Hoca' olarak tanınan Adnan Oktar'ın en yakınındaki adamlarından biri olan elektronik uzmanı Serkan Ciminli, önceki gece Bebek'te 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu öldü. Yanında bulunan kız arkadaşı Ebru Akyüzalp'in de yaralandığı saldırıdan sonra saldırganlar yaya olarak kaçtı. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken, Ciminli'nin de üyesi olduğu Bilim Araştırma Vakfı yöneticileri, ‘‘Serkan vatanına miletine bağlı milliyetçi bir insandı. Bu saldırı, şahsına değil, vakfımıza yapılmış bir saldırıdır. Kendisi şehidimizdir. Bu saldırılar bizi mücadelemizden alıkoyamaz’’ dediler.

KURŞUN YAĞMURU

Pendik, Tepeören Köyü'ndeki motor dişlisi üreten Remas Fabrikası'nın sahiplerinden olan makine mühendisi Serkan Ciminli, önceki gece saat 23.00 sıralarında, kız arkadaşı Ebru Akyüzalp'i, oturduğu Küçükbebek Caddesi 46/4'teki evine götürdü. Ciminli ve Akyüzalp, 34 NJ 639 plakalı 5.20 lüks BMW otomobilden inerken aniden ortaya çıkan iki kişiden biri silahını çekerek yaylım ateşi açtı. Belindeki tabancayı çekmeye fırsat bulamadan kurşunlara hedef olan 30 yaşındaki Serkan Ciminli, otomobilinin kapısının önüne yığılırken, 24 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi mezunu Ebru Akyüzalp de yaralandı.

Saldırganlar Bebek yönüne doğru koşarak uzaklaştı. Daha sonra bir otomobile binen saldırganlar izlerini kaybettirdi. Silah sesleri üzerine olay yerine koşanlar, Ciminli'yi, kanlar içinde yerde yatarken, bacağından yaralı olan Akyüzalp'i de sinir krizleri geçirirken buldular. Boynuna, sırtına ve karnına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Ciminli, hastaneye kaldırılamadan olay yerinde yaşamını yitirdi. Bacağına isabet eden kurşunla yaralanan Akyüzalp ise Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurşun yağmuru sırasında yakındaki bazı otomobillere de mermi isabet etti.

Olay yerine gelen polisler, ölen gencin adının önce 'Mutlu Memişoğlu' olduğunu söylediler. Ancak daha sonra 'Adnan Hoca'nın fahri başkanı olduğu Bilim Araştırma Vakfı üyesi Serkan Ciminli olduğu açıklandı. Olay yerinde yapılan araştırmada, 9 milimetre çapında 10 adet boş kovan bulundu. Ayrıca, Ciminli'nin üzerinden de 7.65 milimetre çapında Browning marka bir tabanca çıktı.

AMELİYATA ALINDI

Şarkıcı Emrah'ın klibinde oynayan ve bir reklam ajansında çalıştığı öğrenilen Akyüzalp, Özel Levent Hastanesi'nde yapılan ilk tedavinin ardından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Bilgi vermekten kaçınan Akyüzalp'in, kendisine olayla ilgili bilgi sorulduğunda kahkaha atarak gülmesi dikkat çekti. Daha sonra sakinleşen genç kız ve olayı duyar duymaz hastaneye koşan annesi ve babası Avukat Necdet Akyüzalp, Ciminli'yi tanımadıklarını söylediler. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu tarafından ameliyata alınan Ebru Akyüzalp'in dizinin üzerine isabet eden kurşun çıkarıldı.

PİÇ MAHMUT ARANIYOR

Ciminli'nin geçen yıl Fenerbahçe'de otomobilinin içindeyken kurşunlandığı, şans eseri yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Bu kurşunlama olayının ardında, Ciminli'nin 1992 yılında 8.5 ay boyunca gizli kamera ve elektronik aletlerle takip edip, sonunda silahlarla polise yakalattığı 'Piç Mahmut' lakaplı Ramazan Oruç olduğunun sanıldığını belirten polis yetkilileri, Bebek'teki olaydan sonra, peşine düştüler.

1992 yılında silah satmak isterken suçüstü yakalanan, üzerinde ve evinde biri Uzi, 8 silah bulunan Oruç, İstanbul 3 No'lu DGM'ce 6 yıl 10 ay 15 gün ağır hapis ve 618 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Bir süre cezaevinde tutuklu kalan Oruç'un daha sonra tahliye edildiği bildirildi.

Bahadır Güven: Koruma istemiştik

Serkan Ciminli'nin ölmeden önce birçok silah ve uyuşturucu kaçakçısını ihbar ederek yakalattığını söyleyen arkadaşı Bahadır Güven, daha önce birlikte saldırıya uğradıklarını bu nedenle koruma talebinde bulunduklarını söyledi. Güven, şunları anlattı: ‘‘Bundan 5 yıl kadar önce toplu silah kaçakçılığı yapan çevresinde 'Piç Mahmut' olarak da tanınan Mahmut Ramazan Oruç'u polise ihbar ederek yakalanmasını sağladı. Mahmut ve adamları, serbest kaldıktan yaklaşık 4 ay sonra Fenerbahçe'de Serkan'la bana pusu kurup ateş açtılar. Oradan yara almadan kurtulmayı başardık. O olaydan sonra Serkan ile ben koruma talebinde bulunduk. Bana koruma verilirken, Serkan'a verilmedi. Bu olaydan yaklaşık 2 yıl sonra Serkan'a bu hain pusu kuruldu’’ dedi. Serkan Ciminli'nin sürekli ölüm tehditleri aldığını da belirten Güven, ‘‘Yaklaşık 1 hafta önce Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe vererek koruma talebinde bulunmuştu. Tahriklere kapılarak hukuk dışı yollara yönelmemize imkan yok. Polisin konuya titizlikle eğildiğini biliyoruz. Verdiğimiz bu şehit, camiamızın çalışmalarını daha da şevkle yürütmesini sağlayacaktır’’ dedi.

O bizim şehidimiz

Olaydan sonra, Adnan Hoca'nın müridleri olay yerine akın etti. Bilim Araştırma Vakfı yöneticilerinden Bahadır Güven, yaptığı açıklamada, Ciminli'yi 'Şehit' olarak niteledi. Ciminli'nin bir süredir tehdit telefonları aldığını kaydeden Güven, ‘‘Serkan vatanına miletine bağlı milliyetçi bir insandı. Bu saldırı, şahsına değil, vakfımıza yapılmış bir saldırıdır. Kendisi şehidimizdir. Bu saldırılar bizi mücadelemizden alıkoyamaz. Bu cinayetin hesabı, devletin yetkili mercileri tarafından sorulacaktır. Gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Çok üzgünüz’’ dedi.

Gizli kamera uzmanıydı

Adnan Hocacıların sadece CIA ve MOSSAD gibi gizli servislerde bulunan son derece gelişmiş elektronik aygıtlar, kravat iğnesi büyüklüğünde video kameralarla gelişmiş ses alma cihazlarını kullandıkları daha önce kamuoyuna yansıyan olaylarda ortaya çıkmıştı. Adnan Hoca grubunun, düşmanlarını etkisiz hale getirmek için modern teknolojiyi kullandıkları da biliniyordu.

Gizli kameralar konusunda uzman olan Serkan Ciminli'nin, Adnan Hoca'nın müritleri tarafından, hedef gösterilmek istenen birçok kişinin gizli görüntüsünün çekilip basına yansıtılmasında kilit rol üstlendiği öğrenildi.

Adnan Oktar 1990 yılında kokain kullandığı gerekçesiyle polis tarafından yakalanıp, mahkemeye sevk edilmişti. Olaydan sonra müritlir, Oktar için 'Kokain kullanıyor' raporu veren kurum Başkanı Prof. Adnan Ziyalar'ı hedef almışlardı. Değişik kimliklerle Ziyalar'a başvurarak sahte rapor talep eden ve para karşılığında raporları aldıklarını öne süren müritler, bu görüşmeleri casus kameralarla kayıt ettiler. Bu görüntüler daha sonra savcılığa verilirken Prof. Dr. Adnan Ziyalar hakkında soruşturma açıldı.

Adnan Hoca'nın müritleri, bir başka düşmanlarını da silah pazarlığı yaparken tuzağa düşürdüler. 'Piç Mahmut' lakaplı Ramazan Oruç, dedektiflere silah satmak isterken düzenlenen operasyon sonucu 4'ü 14'lü Browning 7 otomatik tabanca, 1 tane tek mermi atan kalem tabanca ve 1 İsrail yapısı Uzi olmak üzere toplam 9 silah yakalandı. Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne sevk edilen Ramazan Oruç, tutuklandı.

Adnan Hoca'nın müritlerinden Serhan Çevik, gruptan ayrılıp kendi örgütünü kurunca bir numaralı düşman haline geldi. Oktar'ın 'Kızıl İmam' dediği Çevik'in bazı gençleri kendi tarafında çekmesi Adnan Hoca ve müritlerini kızdırdı. Çok sayıda silahla yakalandıktan sonra DGM tarafından tutuklanan Ramazan Oruç'un aslında Adnan Hoca'nın direkt düşmanı olmadığı ancak 'Kızıl İmamcılar' ile yakın işbirliği halinde olması ve Kızıl İmam'a 'Lojistik destek' sağlaması 'Piç Mahmut'un hedef haline gelmesine yol açtığı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!