SMOKİN ZORUNLU

Güncelleme Tarihi:

SMOKİN ZORUNLU
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

3 Gün Festivalin ödül törenine katılan sanatçılar takım elbise veya smokinle sahneye çıkacak, geçen yılki laubali hareketler ve keşmekeş olmayacak

Altın Portakal Film Festivali'nin geçen yıl Aspendos Tiyatrosu'ndaki ödül töreninde yaşanan keşmekeşlik bu yıl tekrarlanmayacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, ödül töreninde takım elbise veya smokin zorunluluğu getirdiklerini ve bunu davet edilen sanatçılara bildirdiklerini söyledi.

TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Geçen yıl tarihi tiyatrodaki son ödül törenine katılan sanatçılar, spor kıyafetleriyle tepki çekmişti. Ödüllerini almak için sahneye çıkan sanatçıların, laubali hareketleri ve geceye yakışmayan kıyafetleri, köşe yazarları tarafından eleştirilmişti.

EN UYGUN MEKAN

Bu yıl, 37 yıllık geçmişe yakışan görüntü oluşturulacağını anlatan Kumbul, ‘‘Aspendos ödül töreni için en uygun yer. Töreni de bu mekana uygun görünümde yapmalıyız’’ dedi. Kahpe Bizans filminin yönetmeni Gani Müjde'nin Altın Portakal Film Festivali ile ilgili eleştirilerine de cevap verdi.

SAYGI DUYSUNLAR

Kumbul, şöyle konuştu: ‘‘37 yıldır Antalya bu festivale evsahipliği yapıyor. Bu bir ulusal film yarışması. Ben olayı Antalya'nın tanıtımı olarak görmüyorum. Antalya'nın kültüre, sanata sahip çıkmasıdır. Saygı duyulmalı, eleştirilmemeli.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!