Fuar 2000 Özel

Güncelleme Tarihi:

Fuar 2000 Özel
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

KKTC’den oraklı şov

İZMİR Enternasyonel Fuarı kapsamında altıncısı düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Oyunları Ekibi, farklı oyunlarıyla izleyenleri büyüledi. Sanat Sokağı'nda sunulan gösteride ise, orak şov ilgi çekti. Gösteri sırasında 24 kişilik ekipteki 12 erkek oyuncunun, ellerindeki oraklarla yaptığı akrobatik hareketler izleyenleri heyecanlı dakikalar yaşattı. Kalabalık bir grup tarafından izlenen ekip, gösterilerinin sonunda büyük alkış aldı. Eda BERKBAYRAK

Beni baştan yarat

GENÇLERİN en çok okuduğu dergi Hey Girl'ün Tekin Acar Parfümeri ile Doğan Yayıncılık Standı'nda gerçekleştirdiği ‘‘Beni Baştan Yarat’’ şovu büyük ilgi gördü. Doğan Burda Rizzoli Dergi Yayıncılık'ın Standı'nda yapılan uygulamaya katılan genç kızlar, bilinçli makyajın kişiyi nasıl değiştirdiğini gördü.

Güzellik Uzmanı Sevgi Şahiner, ilk uygulamayı Hey Girl okurları Meltem Tuncel'e yaptı. Önce cilt temizliği yapan Şahiner, ardından bakım uyguladı ve genç kızın ten rengine en uygun makyajı yaptı. Aynaya bakınca şaşkınlığını gizleyemeyen Tuncel, ‘‘Yarım saat içinde bambaşka bir insan oldum’’ dedi.

Evren ATALAY

Fuar’a veda günü

BU yıl 69. kez düzenlenenen Uluslararası İzmir Fuarı, bugün kapanıyor. 26 Ağustos'ta görkemli bir törenle açılan Fuarın uluslararası bölümünün 3 Eylül'de sona erdiğini hatırlatan İZFAŞ Genel Müdürü Feyzi Hepşenkal, ‘‘İzmir Fuarı'na bu yıl 43 ülkeden 320 yabancı firma katıldı. Toplam 865 firma ürünlerini sergileme olanağı buldu’’ dedi.

FUAR'ın başarıyla tamamladığına dikkati çeken Hepşenkal, ziyaretçi sayısında da geçtiğimiz yıllara göre büyük artış olduğuna dikkati çekti, ‘‘İzmir Fuarı'nı bu yıl yaptığımız düzenlemelerle panayır havasından kurtardık. Katılımcı firmalar da çok memnun. Önümüzdeki yıl için çok daha fazla katılımcı bekliyoruz. 70. Uluslaarası İzmir Fuarı için hazırlıklara şimdiden başlayacağız’’ diye konuştu.

Tekan yeni ürünleri tanıttı

HAVA perdesinin öncü markası ‘‘Olefını’’ ile beyaz eşyada kaliteyi simgeleyen ‘‘White-Westinghouse’’un Ege Bölge Distribütörü Tekan Teknik, yeni buzdolabı ve çamaşır makinesi modellerini Fuar standında tanıttı. Şirket sahibi Erdal Tekan, yılın hemen hemen yarısını sıcak geçiren İzmir'de yaşayanlar için klimanın artık önem taşıdığını belirtti. Serkan CİNGİCİK

İlizyonist Kobra büyüledi

İZMİR Fuarı'nda her akşam birbirinden ilginç gösteriler sunan Hürriyet Çocuk Kulübü, İllizyonist Kobra'nın şovuyla küçükleri hayran bıraktı. Celal Atik Spor Salonu yanındaki Doğan Yayıncılık standında kurulan sahnede küçüklerle birlikte olan Hürriyet Çocuk Kulübü Gösteri Ekibi, onları mutlu etmek için çaba harcadı. Kobra lakablı Tacettin Açıkgöz, illizyon şovunda küçük seyircileri de sahneye çıkarıp sihirbazlık gösterilerini birlikte yaptı.

Göbek yarışması

İZMİR Fuarı'nı gezmeye gelenler hediye kazanmak için göbek attı. 94.00 Herkül FM'in Standı'nda bisküviden tişörte, şapkadan gözlüğe kadar dağıtılan promosyonlardan alabilmek için piste fırlayan ziyaretçiler göbek atıp, gözlerine kestirdikleri hediyeyi almak için ter döktü.

Pokemon salgını Fuar’ı da sardı

POKEMON salgını 69. Uluslararası İzmir Fuarı'nın ziyaretçilerini de vurdu. Japon yapımı çizgi filmin karakterlerini ışıklı oyuncaklar haline getiren firmalar, beklediklerinden fazla satışa ulaştı. Ellerinde pokemon oyuncaklarıyla dolaşan her yaştan fuar ziyaretçisi, ilginç görüntüler yaratıyor. Pikaçu'nun başı çektiği pokemon oyuncakları bir milyon liradan satıldı.

Ebru KAMANLIOĞLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!