Yeni BMW'yi 35 bin Türk test edecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni BMWyi 35 bin Türk test edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Borusan Oto, Türkiye distribütörü olduğu BMW'nin yeni 3 serisi modeli için 15 gün boyunca test sürüşü düzenledi. Borusan Oto'nun İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Kocaeli, Adana ve Bursa'daki bayilerinde yeni 3 serisini test etmeleri için yaklaşık 35 bin kişi davet edildi.

Borusan Oto İcra Komitesi Başkanı Müşerref İlpars, aynı anda tüm Türkiye'de gerçekleşecek test sürüşünü ilk defa gerçekleştirdiklerini söyledi. Tüm Türkiye'de aşamalı olarak devam edecek test sürüşlerinde yeni 3 serisi BMW'yi yaklaşık 35 bin kişinin test edeceğini kaydetti.

İlpars, sadece İstanbul'da ilk etapta sürüşlerine 3 bin 500, Ankara'da ise 2 bin 500 kişi çağırdıklarını söyledi. İlpars, test sürüşü için ayrılan otomobiller yetmediği taktirde, yedek otomobilleri devreye sokacaklarını bildirdi.

Test sürüşüne potansiyel müşterilerle, BMW kullanıcılarını davet ettiklerini söyleyen İlpars, otomobili en iyi tanıtma yönteminin müşterinin otomobille tanışması ve bizzat denemesi olduğunu belirtti.

LÜKS PAZARIN LİDERİ

3 serisinin BMW satışları içindeki payının yarı yarıya olduğunu belirten İlpars, geçen yıl toplam 3 bin 953 adet otomobil sattıklarını söyledi. Lüks otomobil pazarında BMW'nin yüzde 47 ortalamayla liderliğini koruduğunu ifade eden İlpars, ‘‘Bu yıl toplam 4 bin 500 adet satış hedefliyoruz. Yeni BMW 3 serisindeki satış hedefimiz ise 2 bin adet’’ dedi.

BMW 3 serisinin 4 silindir 1900 cc motor hacmine sahip 318i, 6 silindirli 2000 cc motor hacmine sahip 320i ve 2800 cc motor hacimli 328i versiyonları bulunuyor.

Anahtar teslim satış fiyatı 75 bin marktan (yaklaşık 11 milyar lira) başlayan yeni BMW 3 serisinin fiyatı 110 bin marka (yaklaşık 16 milyar lira) kadar çıkıyor. Yeni 3 serisinde 6 airbag (2 önde, 2 ön kapılarda ve kafa hava yastığı), CBS (viraj fren kontrol sistemi), ABS, ASC+T (otomatik denge kontrolü), kaza sonrası kısa devre önleyici emniyet akü bağlantısı, aktif gergili emniyet kemerleri, otomatik ve mikrofiltreli klima, araç ve anahtar hafızası ile kişisel programlama seçenekleri standart olarak bulunan bazı aksesuarlar arasında yer alıyor. Tüm modellerde ATM (adaptif şanzıman yönetimli) otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. 6 silindirli modellerin otomatik şanzımanlarında buna ilave olarak steptronic var.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!