Bağcıya hormon paneli

Güncelleme Tarihi:

Bağcıya hormon paneli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

SALİHLİ Ticaret Borsası, üzümde aşırı hormon ve bilinçsiz ilaç kullanımı konusunda üreticileri bilinçlendirmek için panel düzenledi. Üzüm üretimi ve ilaç kullanımında izlenilmesi gereken yöntemlerin anlatıldığı Büyük Han Düğün Salonu'ndaki panele, bağcılar ilgi göstermedi.

PANELE, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Gürcan, İzmir Tariş Ar-Ge Uzmanları Neslihan Erkal ve Burcu Noyaner, Celal Bayar Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Turhan Azeri, İl Tarım Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Burhan Küçükkara, Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Ahmet Altındişli konuşmacı olarak katıldı.

TÜRKİYE'nin kuru üzümde ABD'den sonra en çok üretime sahip ülke olduğunu belirten Dr. Ahmet Altındişli, ‘‘Kuru üzümün yüzde 87'sini ihraç ediyoruz. Bu nedenle kaliteli ürün hazırlamalı ilaç kalıntılarının kalmamasına dikkat etmeliyiz’’ dedi.

ÜZÜMDE hormonun bilinçsiz ve zamansız kullanıldığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Turhan Azeri, ‘‘Hormonun yanlış kullanımı üzüme olduğu kadar bağa da zarar verir. Ürünün kalitesi bozulur’’ dedi. Panelde, uzmanlar bağcıların sorunlarını da yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!