Kartal hava attı: 5-1

Güncelleme Tarihi:

Kartal hava attı: 5-1
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş, Bursaspor’u İnönü’de gol yağmuruna tuttu


Geçen hafta Antalyaspor'la berabere kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş, Bursa karşısında gol yağdırdı kendisini affettirdi. Siyah beyazlılar'ı farka Ayhan (2), Tayfur, Murat ve Münch'ün golleri taşıdı.

Beşiktaş, ligde zor günler geçiren rakibini ikinci yarıdaki etkili futbolu ve goleriyle dağıttı. Nihat, Ayhan ve Mehmet'in yıldızlaştığı maçta siyah beyazlılar, birçok pozisyondan da yararlanamadı. Kötü bir yönetim gösteren hakem Murat Ilgaz, her iki takımın da birer penaltısını vermedi.

BEŞİKTAŞ sakata geldi!

Beşiktaş'ta sakatlıklar sorun oldu. Sakatların çokluğu, Bursaspor maçı öncesi Briegel'i kadroda değişikliğine götürdü. Alman teknik adam, forvet oyuncuları Ertuğrul ve Ahmet'in sakat olmaları nedeniyle ileride orta saha oyuncuları Mehmet ile Bayram'a şans tanıdı

Elmacık kemiğinden ameliyat olan Alman Schaefer'in yerine ise savunmada Faslı Sellami görev aldı. Siyah beyazlı takım sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle dün gece Bursaspor karşısında 17 kişilik bir kadroyla maça çıktı.

3 yıllık tılsım bozuldu

Beşiktaş, Bursaspor’a karşı sahasında en son galibiyeti 1995-96 yılında 4-1 ile kazanmıştı.

Beşiktaş, kendisine ters gelen ve son üç sezondur sahasında bileğini bükemediği Bursaspor'u devirip, şeytanın bacağını kırdı. İstanbul'daki en son galibiyetini 1995-96 sezonunda Mehmet ve Ertuğrul'un 2'şer golüyle 4-1'lik skorla elde eden siyah beyazlılar, o tarihten bu yana rakibini yenemiyordu.

Siyah beyazlılar, rakibiyle 1996-97 sezonunda 2-2, 1997-98 sezonunda da 1-1 berbere kalırken, cezası nedeniyle İzmir'de yaptığı maçtan da 3-3 berabere ayrılmıştı. Tayfur ve Ayhan'ın (2), Münch ve Murat’ın golleri Kara Kartal'ın, Bursaspor karşısında üç sezon sonra İstanbul'da galip gelmesini sağladı.

GENÇ KARTALLAR şampiyonluk turu attı

ÜMİTLER Ligi maçında Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Ligde yaptığı 31 maçta 74 puan toplayan siyah beyazlı gençler, 30 maçta 61 puana ulaşan G.Birliği'ne 13 puan fark atarak, şampiyonluğu garantiledi. Beşiktaşlı gençler, BJK İnönü Stadı'nda oynanan maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Saha etrafında tur atan siyah beyazlılar, şampiyonluk sevincini tarftarlarıyla paylaştı.

Murat Özatak pahalı geldi

BEŞİKTAŞ, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Konya Endüstrispor'un genç futbolcusu Murat Özatak'ın transferinden bonservisinin yüksekliği nedeniyle vazgeçti. Siyah beyazlı kulübün yöneticisi Aziz Çankırı yaptığı açıklamada, ‘‘Endüstrispor, bu futbolcu için 6 milyon dolar gibi astronomik bir bonservis ücreti istedi. Biz ise bu parayı veremeyeceğimizi söyledik’’ dedi.

Gürtuna'dan tesis sözü

SERDAR Bilgili başkanlığında, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'yı makamında ziyaret etti. Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerine bu ziyaret nedeniyle teşekkür eden Gürtuna, siyah beyazlılara tesis sözü verdi. Gürtuna, ‘‘Beşiktaş, semti ile sembol olmuş bir kulüp. Antrenman tesislerinin Beşiktaş'a yakın olması lazım’’ dedi.

BEŞİKTAŞ Bursaspor karşısında coştu, Antalyaspor beraberliğinin üzüntüsünü affettirdi..

DAKİKA 43 : Münch’ün korner atışında top Bursaspor ceza alanında karambole neden oldu. Tayfur, boşta kalan topu sağ ayağı ile filelere gönderdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

DAKİKA 47: Beşiktaş, ikinci yarıya golle başladı. Mehmet'in nefis ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Ayhan nefis vurdu ve durumu 2-0 yaptı.

DAKİKA 53 (GOL): Bursaspor kontratağında Tetteh'in pasıyla buluşan Okan, ceza alanına girdi. Sert şutunda top Beşiktaş ağlarıyla buluştu: 2-1.

DAKİKA 68 (GOL): Ayhan ceza sahası içinde Erkan tarafından düşürüldü. Kazanılan penaltıyı Münch gole çevirdi: 3-1

DAKİKA 75 (GOL): Rahim geliştirdiği kontaratakta 3 Bursa defans oyuncusunu çalımladı. Sağ kanattan ceza sahasına girdi, Ayhan'ı nefis gördü. Ayhan topu dürdüncü defa ağlara gönderdi.

DAKİKA 87 (GOL): Tayfur'un hasıyla buluşan Murat sağ kanattan, caza alanına girdi, sert şutunu kaleci ağlarda gördü: 5-1.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!