Hollanda’da PSV şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’da PSV şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Twente Encschede'yi 3-1 yenen PSV Eindhoven, Hollanda Ligi'nde bitime 3 hafta kala 15. şampiyonluğunu ilan etti. Arnold Bruggink hat-trick yaparak, Twente karşısında galibiyetle mutlu sonu getiren isim oldu...

HOLLANDA Ligi'nde PSV Eindhoven, Twente Enschede'yi 3-1 yenerek bitime 3 hafta kala 75 puana ulaştı ve şampiyonluğunu ilan etti. PSV Eindhoven'ı galibiyetle ligde 15. şampiyonluğa taşıyan goller ise hat-trick yapan Arnold Bruggink'ten geldi. PSV'nin en yakın takipçisi Heerenveen'in 4 maçı kalmasına rağmen 60 puanı bulunuyor.

Twente karşısında maça hızlı başlayan PSV daha 6. dakikada öne geçti. Bruggink, eski takımının defansının bir anlık hatasıyla topu uzaklaştıramamasından iyi yararlandı ve yakın mesafeden topu ağlara gönderdi. 20. dakikada yeniden sahneye çıkan Bruggink farkı ikiye çıkardı. Jan Vennegoor'un 67. dakikadaki golüyle farkı bire indiren Twente, bu futbolcunun daha sonra ceza alanında düşürülmesiyle verilen penaltıyla beraberliği yakalama şansını da buldu. Ancak Arjan van der Laan'ın penaltı vuruşunda kaleci Ronald Waterreus gole izin vermedi. Daha sonra da bir kez daha sahneye çıkan Bruggink, Chris van der Weerden'ın harika pasında topla buluşup kaleci Sander Boschker'i avlayarak topu ağlara gönderdi ve kendisinin üçüncü golünü atarken, 3-1'lik galibiyetle PSV'yi de şampiyonluğa taşıdı.

GERETS'İN COŞKUSU

Futbolculuk yıllarında PSV ile 6 kez şampiyonluk yaşayan Eric Gerets bu kez teknik direktör olarak bitime 3 maçları kala şampiyonluğu kazanmanın coşkusu ve onuru içinde. Teknik direktör olarak 3. şampiyonluğu tadan Gerets, 1997'de Lierse ve bir yıl sonra da Club Bruge ile Belçika'da şampiyon olmuştu. Gerets, Belçika'da farklı takımlarda peşpeşe şampiyonluk yaşayan ilk teknik adam oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!