Sıra sende Arsenal: 2-2

Güncelleme Tarihi:

Sıra sende Arsenal: 2-2
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cimbom, Leeds’ten FİNAL ile dönüyor

Ve G.Saray, UEFA Kupası finalinde... Günlerdir yaygara koparan, UEFA'daki lobileriyle Türk taraftarları stada almayan İngilizler, aslanların final yürüyüşünü durduramadı. G.Saray, Hagi (penaltıdan) ve Hakan Şükür'ün golleriyle rakibine deplasmanda da iki gol attı. Leeds, Bakke'nin iki golü ile avundu.

İŞTE Galatasaray, işte zafer... Ne İngiliz lobisi, ne UEFA'nın haksız kararı, ne Elland Road Stadı'ndaki 38 bin ateşli Leeds taraftarı, ne de ‘‘Cimbom’’ sesleri çınlamayan tribünler, hiçbiri sarı kırmızılı aslanları etkilemedi. Futbol oynamak için sahaya çıkan Galatasaray, işini en iyi şekilde yaptı ve İstanbul'daki 2-0'lık galibiyetin rövanşında İngiliz rakibi Leeds United'le 2-2 berabere kalıp bir tarih yazarak UEFA Kupası'nda finale çıkan ilk Türk takımı oldu...

Daha ilk maçtan başlayan İngiliz oyunları rövanştaki ilk düdükten önce bile sergilendi. 10 dakika geç çalan başlama düdüğüyle Leeds'li futbolcular, aslanları sindirmek için agresif oyunla türlü tahrikleri denediler, ancak henüz 5. dakikada herkes sus pus oldu, skor tabelasına G.Saray'ın golü yazıldı. İşte unutulmayacak maçın dakikaları:

DAKİKA 5: Ve Galatasaray, Elland Road Stadı'nda galibiyet golünü buldu. Ani gelişen atakta Emre'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hakan Şükür yere indirildi ve Slovak hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hagi, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

DAKİKA 16: Korner atışlarında etkili olan Leeds beraberliği sağladı. Kullanılan korner atışında defansın müdahale edemediği topu Bakke kafayla Galatasaray ağlarına gönderdi: 1-1.

DAKİKA: Hagi'nin ceza alanı ön çizgisinden kullandığı frikik atışı üsten az farkla auta çıktı.

DAKİKA 42: Leeds United ağları, ilk yarı içinde ikinci kez Galatasaray golüyle havalandı. Orta sahada topu alan Hagi'nin nefis ara pası ile Leeds ceza alanına giren Hakan Şükür iki savunma oyuncusundan sıyrılarak mükemmel bir plase vuruşu ile takımını tekrar öne geçirdi: 2-1. İlk yarı G.Saray'ın 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

DAKİKA: Hakan Şükür'le Hakan Ünsal'ın verkacında topla ceza alanına giren Hakan Ünsal, McPhail ve kaleci Martyn'in müdahalesiyle yere indi, hakem, penaltı itirazlarına karşın devam kararı verdi.

DAKİKA: Leeds savunmasının hatasından yararlanan Hakan Ünsal topla ceza alanına girdi, çayrazdan plase vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

DAKİKA 67: Sağ kanattan Mills'in kullandığı korner atışına yine savunmanın arasından Bakke yükseldi ve top ağlara gitti: 2-2.

DAKİKA: Gelişen Leeds atağında Wilcox'un uygun durumdaki vuruşunda Taffarel yatarak topu bloke etti.

DAKİKA: Hakan Ünsal'ın ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Hakan Şükür kaleciyle karşı karşıya kaldı, yerden vuruşunda kaleci topa sahip oldu.

İlerleyen dakikalardaki gol çabaları sonuç vermedi.. Ve Galatasaray, Elland Road Stadı'ndan, 17 Mayıs'ta Danimarka'nın Kopenhag kentinde oynanacak UEFA Kupası finali için gereken skoru çıkararak ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!