Bahçelievler Kaymakamı'nın dikkatine

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

BAHÇELİEVLER'de oturan bir hanım önceki gün arayarak İstanbul'da son günlerde salgın halini alan asayiş sorununun o bölgede de yaygınlaştığını anlattı:

Otomobille sokaklarda dolaşan hırsızlar, daha doğrusu gaspçılar, kaldırımdan yürüyen kadınların ellerindeki, omuzlarındaki çantalara yapışıyorlar, çantayı çalmak uğruna kurbanlarını sokakta sürüklüyorlar.

Okuyucumuz da Bahçelievler'de Komik Hasan Efendi Sokak, Mehmetçik Sokak, Hüseyin Avni Başaran Sokak gibi çeşitli sokakların çıktığı seraya yakın bir bölgede, yeni açılan postanenin önünde, Üç Yıldız Siteleri'nin bitiminde böyle bir saldırıya uğramış. Sadece çantası alınmakla kalmamış, yolda sürüklenmiş, kolu ve ayağı şişmiş. Öğleden sonra saat 15.00 olmasına rağmen, sokakta yardıma koşacak tek bir kişi yokmuş.

Daha da korkuncu, okuyucumuz bu saldırının tek bir olay olmadığını, son günlerde birçok kadının başına geldiğini anlattı: Bir komşusunun kolu çıkmış, bir diğerinin kolu hálá sargılıymış.

Olaylar hep aynı bölgede olmasından anlaşılıyor ki, bir çete dadanmış.

Okuyucumuz, mahallede kadınların sokağa çıkmaktan neredeyse korkar hale geldiğini de ekledi. Bu korkularında haksız değiller; İstanbul'un birçok yerinde son günlerde otomobilli saldırganların hışmına uğrayan o kadar çok kadın var ki!

Bu olay, gerçi polise intikal etmiş; ama okuyucumuz ve komşuları çetenin yakalanması için bölgenin kontrol altında tutulmasını istiyorlar.

Ben de okuyucularımızın bu dileğini, Bahçelievler Kaymakamı'na iletiyorum.

Bu gazetede çalışmak niye güzel?

İSTANBUL ekinde çalıştığım için memnunum; ama bazen öyle bir olay oluyor ki, beni gerçekten mutlu ediyor ve bütün sıkıntıları unutturuyor.

‘‘Yerlere tükürmeyiniz’’ kampanyası sırasında da böyle oldu. Biz, bugüne kadar hiçbir belediyenin yerlere tükürenlere ceza kesmediğini yazmıştık. Yaşı benden büyük olan okuyucular arayarak uyardı: Eski Vali-Belediye Başkanı Mümtaz Tarhan'ın tükürükle mücadelesini anlattılar (sayfa 11).

Şehrin tarihinden kısa bir paragraftı bu. Ama kitaplarda yazmıyordu!

Bu gazetede çalışmasam, hiç öğrenemeyecektim.

Yazarın Tüm Yazıları