Sevil Hanım davacıydı sanık oldu

Güncelleme Tarihi:

Sevil Hanım davacıydı sanık oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

EFES Bilgi Danışmanlık Şirketi'ne 100 bin dolar kaptıran demir tüccarı Sevil Ağar, bu olayın duruşmasının görüldüğü mahkemenin hakimine hakaret ettiği gerekçesiyle sanık durumuna düştü. 8 ay hapis istemiyle hakkında dava açılan Sevil Nanım ikinci kez yıkıldı.

HAKİME hakaret etmediğini öne süren Sevil Ağar, ‘‘Mahkeme sürerken, davanın sanıkları bana geldi, hakimi satın aldıklarını söylediler. Ben de bunu kasete aldım, daha sonra da mahkemenin kalem müdürüne anlattım. Müdür de gidip, hakime söylemiş. Hakaret kastım yoktu’’ dedi.

Davacıydı, sanık oldu

EFES Bilgi İşlem Danışmanlık Şirketi'ne 100 bin dolar kaptıran demir tüccarı Sevil Ağar, davanın görüldüğü mahkemenin hakimine hakaret ettiği gerekçesiyle sanık durumuna düştü. Dolandırıcılıktan yargılananlar 2 ay hapis yatıp çıkarken, Sevil Demir 8 ay hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

ULUSLARARASI borsada değerlendireceğini söyleyip, yüksek gelir vaadiyle para toplayan Efes Bilgi İşlem Danışmanlık Şirketi birsüre sonra iflas etmiş, para yatıranlar da yanmıştı. Şirketin sahibi Süleyman Çiçekdağ başta

ŞİRKETE 100 bin dolar kaptıran mağdurlardan demir tüccarı Sevil Demir ise duruşma sırasında, davanın görüldüğü 11. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Raşit Tavas'ı kasdederek, ‘‘Hakim dava nedeniyle bir araba aldı. Sanıkları koruyor. Onların lehine karar verecek’’ deyince başı derde girdi. Sevil Ağar hakime hakaret ettiği gerekçesiyle 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 ay hapis cezası istemiyle yargıç karşısına çıktı.

Kasete almış

GÖZYAŞLARINA hakim olamayan Sevil Ağar, ‘‘Suçlamaları kabul etmiyorum. 100 bin dolar param gitti. Bu yüzden çok zor duruma düştüm. Bankalardan kredi çektim. Ödeyemeyincede hakkımda açılan davadan dolayı 20 ay hapis cezası aldım. Sanıklar ise 2 ay tutuklu kalıp, 500 milyon kefaletle serbest kaldı. Bu olay beni tamamen bitirdi. Sanıklar büroma geldi. Hakime ev ve araba aldıklarını, 6 ay sonra da emekli olacağını, herkesi satın aldıklarını söyledi. Ben de bu konuşmaları kasete aldım. Mahkemenin kalem müdürüne bunu anlattım. O da hakime gidip bunları söylemiş. Hakaret kastım yoktu’’ dedi. Duruşma kasetin çözümü için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!