Maç Notları...

Güncelleme Tarihi:

Maç Notları...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dostluk kazandı

Türk taraftarların tribünlerde açtığı pankarta Yunanlılar alkışlarla karşılık verdi. Salonda peşpeşe iki Türkçe şarkı çalındı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan deprem felaketlerinin ardından başlayan dostluk rüzgarları, Efes Pilsen-Panathinaikos maçı öncesi de kendisini gösterdi. Türk taraftarlar, karşılaşmadan önce oldukça büyük boyutlarda, üzerinde Türk ve Yunan bayraklarının bulunduğu ve İngilizce ‘‘Dostluk Her Zaman Kazanır’’ yazılı pankart açtı.

Türk taraftarların bu pankartı, Yunanlılar tarafından alkışlarla karşılandı. Yunanlılar da jest yaparak salonda peşpeşe Türkçe iki şarkı çaldı. Bu arada Türk taraftarların bulunduğu tribünlerde ‘‘Gümülcine Galatasaraylılar Derneği'nden, Efes Pilsen ve Panathinaikos'a başarılar’’ yazılı pankart dikkati çekti.

Efes Pilsen'e moral desteği

EFES Pilsen'li sporcuları Final-Four'da aileleri ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Lacivert beyazlı takımdan Hidayet'in annnesi ile babası, Hüseyin Beşok'un babası, Bora'nın annasi ve İbrahim Kutluay'ın sevgilisi Demet Akalın moral vermek için Selanik'e geldi.

Eski dostlar buluştu

SELANİK'teki Final Four'da Maccabi Elite ve Barcelona'nın kadrolarında Türkiye Ligi'nden tanıdığımız iki yıldız yer alıyor. F.Bahçe'den tanıdığımız Dallas Comegys Maccabi, Efes Pilsen'de forma giyen Derrick Alston da Barcelona'da forma giyiyor. Dallas ve Alston, Efeslilerle biraraya gelip uzun süre sohbet etti.

Tribünde dayanışma

1000 Türk taraftarın olduğu salonda seyirci üstünlüğü Yunanlı ve İsrailliler'deydi. Yaklaşık 2 bin kadar İsrailli taraftarı tek tip sarı giysileri ve balon şovlarıyla ilk günün en renkli taraftar topluluğunu oluşturdular ve kendi takımlarından sonra Efes Pilsen'i destekledi. Salonda Barcelona taraftarlarının satılmayan biletlerini de alan yaklaşık 3500 Yunanlı taraftar vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!