Devler taç giydi

Güncelleme Tarihi:

Devler taç giydi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin 46'ncısı gerçekleştirdiği ‘‘Yılın Sporcuları’’ anketinde Şeref Kürsüsü'ne çıkan spor dünyasının birbirinden ünlü isimleri görkemli geceyle ödüllerini aldı...

MİLLİYET Gazetesi'nin düzenlediği Yılın Sporcuları Ödül Töreni, önceki gece Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Görkemli geceye medya, spor ve siyaset dünyasının bir çok ünlü ismi katıldı. Spor Bakanı ve spor otoritelerinin katıldığı ankette 1900-1999 yıllarının en başarılı sporcusu seçilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu, rekortmen haltercimiz Naim Süleymanoğlu, ‘‘Asrın Sporcusu’’ ödülünü aldı.

Halterci Halil Mutlu, Milliyet'in geleneksel anketinin 46. yılında ‘‘Yılın sporcusu’’ ödülünü alırken, serbest dalış dünya rekortmeni Yasemin Dalkılıç ile güreşçi Harun Doğan ‘‘Şeref Kürsüsü’’nde yeraldı. G.Saraylı Hakan Şükür üstüste 4. kez ‘‘Yılın Türk futbolcusu’’, G.Saraylı Suat Kaya, Okan Buruk, Gaziantepli Erhan Albayrak, Beşiktaşlı Tayfur Havutçu ‘‘Yılın Türk Futbolcusu Şeref Kürsüsü’’ne çıktı. G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Gökhan Edman, Ümit Milli Takım Antrenörü Raşit Çetiner ‘‘Yılın Türk Antrenörü’’, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener, FIFA hakemi Oğuz Sarvan, Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli ‘‘Yılın Spor Adamı’’ seçilirken, ankette 3. kez birinci olan Erzik, ‘‘Çalenç Ödülü’’nü de aldı. G.Saraylı Hagi ile Taffarel, Eczacıbaşı voleybolcu Irina ve Elena ‘‘Yılın Yabancı Sporcusu’’, Atletizm Milli Takım Antrenörü Anatoli, Boks Milli Takım Antrenörü Artem Lavrov, Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Niemcyzk, Okçuluk Milli Takım Antrenörü Mario Codispodi ‘‘Yılın Yabancı Antrenörü’’, Galatasaray ‘‘Yılın Futbol Takımı’’ ödülünün sahibi oldu. A Milli Futbol Takımımız ve Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı ‘‘Yılın Takımı’’ seçilerek şeref kürsüsüne çıktı.

Milliyet ve Türk spor gazeteciliğinin ölümsüz ismi Namık Sevik adına konulan özel ödülü, Kocaelispor Kulübü ve Futbol takımı aldı. Dağcı ve AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki ‘‘Şükran Ödülü’’, Atatürk'ün son süvarisi 84 yaşındaki Kudret Kasar da ‘‘Onur Ödülü’’ ile ödüllendirildi.

‘89’ trilyon liralık ordu

Milliyet Gazetesi'nin ödül gecesinde yılın takımları seçilen Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı sporcuları ödüllerini almaya çıktıklarında sahne bir anda milyon dolarlarla doldu. İki gurur verici takımın değeri hesaplandığında yaklaşık 150 milyon dolarlık (89 trilyon TL) bir futbolcu ve teknik heyet topluluğu sahnedeydi. Halterci Naim Süleymanoğlu'na ‘‘Asrın Sporcusu’ ödülünü TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!