Asıl eğlence Selanik'te

Güncelleme Tarihi:

Asıl eğlence Selanikte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Asvel'i yenerek Final Four'a kalan ilk Türk takımı olan Efes Pilsenli basketbolcular zaferlerini çılgınca kutladı. Lacivert beyazlılar, eğlenirken şampiyonluk sözü verdi.

Fransa'nın Asvel takımını nefesleri kesen bir maçtan sonra 68-66 yenerek Avrupa Ligi'nde Final Four'a kalan ilk Türk takımı olan Efes Pilsenli basketbolcular bu başarıyı çılgınca kutladı. Maçtan sonra Etiler Nispet bar'a giden lacivert beyazlılar, sabahın ilk ışıklarına dek eğlenirken, ‘‘Asıl eğlenceyi Selanik'te yapacağız. ’’ diyerek şampiyonluk sözü verdiler.

Mutlulukları yüzlerinden okunan Efes Pilsenli basketbolcular, peş peşe patlayan şampanyalarla zaferi kutlarken, pistte de sahada olduğu gibi başarılıydılar. Gecenin sürprizi ise Efes'e yenilen Asvel'li oyuncuların da aynı bara gelerek Efes Pilsenli oyuncuların eğlencesine katılarak onların bu başarısını kutlamalarıydı. Fransız basketbolcular efes'in bu galibiyeti hakettiğini söyledi.

Stres attılar

EFES Pilsen'in Asvel zaferini kutladığı gecenin en mutlu isimlerinden biri de kaptan İbrahim Kutluay idi. ‘‘Yıllardır özlenen bir rüyayı gerçekleştirdik. Artık üzerimizdeki streste gitti. Bizi bundan sonra görün’’ diyen İbrahim, kız arkadaşı Demet Akalın ve İzzet Özilhan ile zaferi doya doya yaşarken, ‘‘Darısı Selanik'e’’ demekten de kendini alamıyordu.

Ataman: Gururluyum

Tarih yazan oyuncularının tüm ülkeye büyük bir sevinç yaşattığını söyleyen Efes'in başarılı antrenörü ‘‘Selanik'te hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu’’ dedi.

Efes Pilsen'in genç ve başarılı Coachı Ergin Ataman, bir tarih yazan oyuncularıyla gurur duyduğunu söyledi. Yıllarca bu rüya ile yaşadıklarını ifade eden Ataman ‘‘İşte şimdi bu rüyayı gerçeğe dönüştürmenin coşkusu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak işimiz daha bitmedi. Önümüzde ulaşacak bir sürü hedef daha var’’ diye konuştu. Final Four'a kalan ilk Türk takımı olmanın kendilerine büyük onur verdiğini söyleyen Ataman sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Selanik'te çok zorlu bir sınav vereceğiz. Panathinaikos bu turnuvanın favorisi olarak gösteriliyor. Ancak biz yabana atılacak bir takım değiliz. Final FGour'da hedefimiz şampiyonluk’’

ÇILGIN KUTLAMA

Efes Pilsenli basketbolcuların Nispet Bar’daki coşkusu ve mutluluğu görülmeye değerdi. Final Four'a kalan ilk Türk takımı olma onurunu yaşayan lacivert beyazlı basketbolcular, pota altında olduğu kadar dans pistinde de başarılı olduklarını kanıtladılar. Sabahın ilk ışıklarına dek Asvel zaferini kutlayan Efes Pilsenli basketbolcular bu arada Avrupa şampiyonluğu sözü vermeyi de unutmadılar.

Efes-Panathinaikos Barcelona-Maccabi

BASKETBOL Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen ve Panathinaikos'tan sonra Barcelona (İspanya) ve Maccabi Tel Aviv (İsrail) takımları da Final Four oynamaya hak kazandı. Final Four müsabakaları 18-20 Nisan tarihlerinde Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!