VE SERDAR BiLGiLi BASKAN

Güncelleme Tarihi:

VE SERDAR BiLGiLi BASKAN
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2000 00:00

Seba dönemi sona erdi

Kongrede Bilgili 2549 oy alırken, Hasan Arat 2327, Nevzat Demir 762, Mehmet Kazancı 452 oy topladı.

222 oy fark attI

Beşiktaş Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda, başkanlığa Serdar Bilgili seçildi. Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen genel kurulda Bilgili, en yakın rakibi Hasan Arat'a 222 oy fark atarak, 2 bin 549 oyla başkan oldu. Hasan Arat 2 bin 327, Nevzat Demir 762, Mehmet Kazancı ise 452 oy aldı.

Kazancı'dan tesis sözü

Divan başkanlığını Özcan Esmer'in yaptığı genel kurulda başkan adayları birer konuşma yaptı. İlk sözü alan Mehmet Kazancı, seçimi kazansa da kaybetse de Ayazağa'daki spor kompleksini Beşiktaş'a hibe edeceklerini söyledi. Kazancı, ‘‘Futbol takımı için çok büyük transferler yapacağız’’ dedi.

Arat: En iyi liste

Hasan Arat ise, seçilmeleri durumunda çok önemli oyuncuları Beşiktaş'a kazandıracaklarını belirterek şöyle konuştu: ‘‘Beşiktaş'ı bir dünya kulübü yapacağız. Listemde yer alanların hepsi, kendi alanlarında Türkiye'nin en iyisidir. Ümraniye Tesisleri'ni 6 ayda tamamlayacağız ve İnönü Stadı'nda yeni düzenlemeler yapacağız.’’

Demİr: BoŞ vaatlere son

Nevzat Demir ise konuşmasında, 2000'li yıllarda artık Beşiktaş'ta tek adam dönemlerinin bir daha yaşanmaması gerektiğini söyledi. Beşiktaş'ın son dönemlerde iyi yönetilmediğini öne süren Demir, ‘‘Artık Hengen, Del Solar, Letchkov gibi takıma hiçbir şey katmayan ama kıt kaynaklarını götüren transferler yapılmamalı. Boş vaatlerde bulunmuyorum’’ diye konuştu.


Bİlgİlİ: Devrİmler dönemİ

Başkan adaylarının konuşmalarından sonra oylamaya geçildi. Bilgili, başkanlığının resmen açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, kongre üyelerine teşekkür etti. Arkadaşlarıyla birlikte verdikleri tüm sözleri yerine getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Bilgili, ‘‘Beşiktaş'ta artık devrimler dönemi başlamıştır’’ diye konuştu. Sonuçların açıklanmasının ardından Serdar Bilgili'yi ilk tebrik edenler arasında Nevzat Demir de yer aldı.

İşte Beşiktaş’ın yeni Yönetim Kurulu üyeleri

Serdar BİLGİLİ
37 yaşında Üniversite mezunu. Tekstilci.


Necati AKÇAĞLILAR
76 yaşında. Tekfen Holding'in kurucu ortağı.


Hayri CEM
41 yaşında. AGB Anadolu A.Ş.'nin kurucusu.

İzzet CEYLAN
47 yaşında. Ceylan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili.


Yıldırım DEMİRÖREN
36 yaşında. Üniversite mezunu. İşadamı.

Berk EKŞİOĞLU
31 yaşında. Ekşioğlu Vogue ve De Mario Restaurant'ın ortağı. Hasan GOCAY
1949 İstanbul doğumlu. İşadamı ve sanayici.


Hüsnü GÜRELİ
48 yaşında Güreli Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.'nin kurucusu.


Ahmet HAMOĞLU
54 yaşında. Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı.


Burak KALKAVAN
34 yaşında. Üniversite mezunu. Armatör ve inşaatçı.


Seyfi KARACA
45 yaşında .Üniversite mezunu Tekstilci ve inşaatçı


YEDEKLER üyeler:
Kenan Kurşunoğlu, Mehmet Hotiç, Doç.Dr. Mete Düren, İbrahim Altınsay, Ali Ertem, Aziz Çankırı.

Fikret ORMAN
33. yaşında. Knorr-Orsan şirketlerinde yönetim kurulu üyesi


Erol KAYNAR
1948 Manisa doğumlu. Üniversite mezunu. İşadamı.

Hürriyet ekibi kongreyi İlyas Namoğlu, Selahattin Gökhan ve İsmail Er ile izledi

SEBANIN İŞARETİ TERS TEPTİ
6 Kasım 1983 seçimlerinde Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı merhum Turgut Sunalp'ın uğradığı hezimetin bir benzeri de Beşiktaş'ta yaşandı. Seba'nın gönlündeki başkan adayı Hasan Arat, Serdar Bilgili'ye yenildi.

ISARET TERS TEPTI
6 Kasım 1983 seçimlerinde Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı merhum Turgut Sunalp'ın uğradığı hezimetin bir benzeri de Beşiktaş'ta yaşandı. Seba'nın gönlündeki başkan adayı Hasan Arat, Serdar Bilgili'ye yenildi.

SERDAR Bilgili'nin Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na seçilmesi, akıllara 6 Kasım 1983 genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nin kazandığı zaferi getirdi. 12 Eylül 1980 ihtilalini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ihtilal döneminde yapılan ilk seçim öncesinde yaptığı konuşmalarda, emekli generallerden Turgut Sunalp'ın kurduğu Milliyetçi Demokrasi Partisi'ni desteklediğini ifade etmişti. Evren'in bu arzusunun tam aksine, seçimlere devletin partisi olarak giren Milliyetçi Demokrasi Partisi tam bir bozguna uğramış, Turgut Özal'ın başkanlığını yaptığı Anavatan Partisi birinci parti olmuştu.

Beşiktaş Kulübü'nde 16 yıl süreyle başkanlık yapan Süleyman Seba da, geçtiğimiz günlerde olay yaratan bir açıklama yapmış ve ‘‘Bir tek oyum var. O da Hasan Arat'a demişti.’’ Beşiktaş camiasını ikiye bölen bu sözler sonrasında bir grup, ‘‘Sayın Seba işareti verdi. Hasan Arat'ı istiyor’’ yorumunu yaparken, bir başka grup da, ‘‘Göreceksiniz ters tepecek. Tıpkı, Turgut Sunalp Paşa'nın 1983'te uğradığı hezimet gibi, Hasan Arat da hüsrana uğrayacak’’ dediler.

Dün yapılan olağan kongre sonucunda ‘‘Seba'nın işareti ters tepecek’’ diyenler haklı çıktı ve Serdar Bilgili, Hasan Arat'a 222 oy fark atarak Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

ÜNLÜLER KONGREDE
Rekor bir katılımla yapılan Beşiktaş Kulübü'nün olağan genel kurul toplantısında siyaset, sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri oy kullandılar. Sanatçı Hülya Avşar, kongrenin ilgi odağı olurken, Milli Savunma Bakanı Sebahattin Çakmakoğlu, ANAP İstanbul milletvekilleri Aydın Ayaydın, Yılmaz Karakoyunlu ve Bülent Akarcalı, DYP Ankara Milletvekili Cihan Paçacı, Fazilet Partisi Diyarbakır Milletvekili Abdülkadir Aksu, DSP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hikmet Çetin de kongrede yer aldılar.


SEBA'YA ALKIŞ VE PROTESTO
Kongre üyelerinin bazıları Süleyman Seba'yı alkışlarken, bir bölümü de protesto etti. Seba yanlıları ile karşıtları arasında çıkan olaylar güçlükle yatıştırıldı.

Kongre notları Seba geldi olay çıktı
SÜLEYMAN
Seba'nın kongre salonuna gelmesi ile birlikte salonda bulunan bir üyenin laf atması, olayların çıkmasına neden oldu. ‘‘Büyük başkan gidiyor, Beşiktaş kurtuluyor’’ diyen kişiye Seba taraftarları saldırdı. İtiş kakışlar yaşanan kavgada, diğer kongre üyeleri ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Güngör Şahin araya girerek, olayların büyümesini önledi. Seba'nın kongrenin yapıldığı salonu terketmesi ile olaylar yatıştı.

Nevzat Demir'e şaka gibi sürpriz

BAŞKAN
adaylarından Nevzat Demir'in oy kullandığı 6 numaralı sandıkta, Demir'e hiç oy çıkmaması kongrenin en ilginç olaylarından biri oldu. Demir, ‘‘Bu nasıl iş? Bana nasıl oy çıkmaz?’’ şeklinde şaşkınlığını dile getirirken, yanındakiler de, ‘‘Başkan, sen kendine oy atmadın mı?’’ diye takıldılar.

Bilgili başkan Beşiktaş şampiyon
SERDAR
Bilgili'yi destekleyen Grup Siyah Beyaz, Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği ve Anadolu Beşiktaşlılar Derneği üyeleri kongre sonrasında görkemli kutlamalar yaptılar. Bilgili'yi omuzlara alan üyeler, ‘‘Bilgili başkan, Beşiktaş şampiyon’’ şeklinde tempo tuttular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!