Mrs.Gourme: İzmir’i yudumlamak

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: İzmir’i yudumlamak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

GECEYARISINI geçiyor. Evlerin ışıkları sönmüş, caddelerden kalabalık çekilmiş. Ayaz insanın içine işliyor. Çok yoğun bir günün sonunda sıcacık yatağımı özlüyorum, ama konuklarım aynı fikirde değil. Onlar iki gün kalacakları İzmir'i doyasıya yaşamak istiyor.

HERKES acıkmış. O zaman ne yapmalı? Hem damağa, hem ruha seslenecek, İzmir'i doyasıya yaşayacak bir yer bulmalı. Biz de öyle yaptık, oybirliğiyle Hilton Oteli'nin 31. katındaki bara gitme kararı aldık.

WINDOWS Of The Bay Bar yeniden düzenlenmiş. Körfezi kuşbakışı gören büyük pencerelerin önündeki bar kaldırılmış, rahat oturma grupları yerleştirilmiş. İzmir bütün güzelliğiyle önümüzde uzanıyor. Açığa demirlemiş gemilerin titrek ışıkları uzaktan göz kırpıyor. Ay yok, İzmir'in büyülü aydınlığı karanlık suların üzerinde titreşiyor. Manzaranın güzelliği açlığımızı ve yorgunluğumuzu unutturdu. Servis elemanımız konukların kentin büyüsüne kapılmasına öylesine alışık ki, sabırla bekliyor.

NEDEN sonra aklımıza siparişlerimizi vermek geliyor. Kapağı, İzmir'de günbatımının en güzel hali ile süslü özel mönüyü alıp seçimimizi yapmaya çalışıyoruz. Mönü size bir kolaylık sunuyor, önce ne içeçeğinize karar verirseniz gerisi kolay. Meşrubat, taze meyve suları gibi soğuk içecekler ya da çeşitli kahve ve çaylar gibi sıcak içecekleri tercih ediyorsanız, yanında kulüp sandviç yiyebilirsiniz. Parmak patatesle sunulan sandviç çok doyurucu ve lezzetli. Tercihiniz alkollü içkilerden yanaysa seçeneğiniz bol. İsterseniz birayla başlayın. Windows Of The Bay Bar, biranızın yanında granite edilmiş Efes Pilsen Soğan çorbası ve Efes Pilsen Burgen öneriyor. Benim de bir önerim var. Grup halinde gittiyseniz ya da arkadaşlarınızdan biri su gibi bira içiyorsa 5 litrelik Efes Pilsen'i deneyin. Garsona da kolaylık olsun. Yerli ve ithal biralardan sevdiğiniz markaları bulmanız da mümkün.

VİSKİYİ seviyorsanız, seçmekte zorlanacaksınız. Açık renk, malt, bourbon, premium ve deluxe viskilerden en seçkin markaları bulmanız mümkün. Viskinize Uzakdoğu mutfağından ‘‘Erik soslu karışık Won Ton'' eşlik edebilir. Denemenizi öneririm. Aynı seçim zorluğunu brandy, konyak, şarap, şampanya ve kokteyl seçmekte de zorlanacaksınız. Saat 23.00'den sonra acıkanlar için hafif yiyecekler var. Zevkli ve lezzetli meze tabakları açlığınızı bastırmak için hazırlanmış. Unutmadan, puro ilgi alanınıza giriyorsa Windows Of The Bay Bar'da alasını bulabilirsiniz.

BANA yorgunluğumu unutturan, konuklarımı da mutlu eden çok keyifli bir İzmir gecesi yaşadık. Atmosfere uygun canlı müzik bizi kah coşturdu, kah anılara götürdü. Dinlenmek, eğlenmek ve içkinizle birlikte İzmir'in güzelliğini yudumlamak isterseniz adresiniz belli. Windows Of The Bay Bar, kısa sürede değişmez tercihiniz olabilir. Ödeyeceğiniz hesap, seçtiğiniz içkiye, markaya göre değişiyor. Kişi başı 5 milyon liraya da çıkabilirsiniz, 50 milyon liraya da... Tercih sizin.

Telefon: 441 60 60

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!