Yapma Ekrem

Güncelleme Tarihi:

Yapma Ekrem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAP Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli'nin öğretim üyeliğinde yaş haddini 72'ye, rektörlük süresini de 3. döneme yükseltme çabasıyla ilgili yazım üzerine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refet Saygılı aradı.

ÖNERGENİN kendisi için hazırlandığı sanılınca Pakdemirli'yi bağ evinde ziyaret edip konuşmuş. Saygılı, ‘‘Ekrem ben noktalamak istiyorum. 72 yaşa uzatmanın pratikte yararı yok. Bunu bekleyen öğretim üyesi sayısı 10-15'i geçmez. Doğu ve Güneydoğu'daki üniversitelerde bile artık gençler var. Bizde 67 yaşta 2-3 kişi var, onların da 72 yaş davaları yok. Yaş yükseltildi diye buraları bırakıp gitmezler. Arkadaşlığımızı biliyorlar, seçime kadar geri al, dondur, benim için yapıldığı havasından kurtulayım'' dediğini anlattı. Ve devam etti:

‘‘EKREM'e, (Zaten 18-20 yıldır yönetimin içindeyim. Zamanı gelince herkes ayrılmasını bilmeli, bu makamlar kişilerle kaim değil. Ben de ayrılıyorum. Böyle bir talebim olsa, bunu yapacak olsam seçim arefesini mi beklerim? Bu kadar gücüm varsa bir iki yıl önce uğraşırdım. Bu önergeyi başka milletvekili verse sorun olmaz, sen verdin, spekülasyon yapılıyor) dedim. Ekrem de bunu benim için düşünmediğini, bu yöndeki eleştiriler üzerine girişimde bulunduğunu söyledi. Ama önergesi hem teknik, hem zamanlama açısından yanlış.''

BESBELLİ ki yerine en az 10 adayın çıkacağı seçimler öncesinde böyle bir önerge Saygılı'yı sıkıntıya sokmuş. Hele bu çabanın 40 yıllık dostundan gelmesinin, ‘‘Koltuğu bırakmaya niyeti yok'' söylentilerine yol açması daha da üzmüş. Konuşuldukça inanılan söylentide son noktayı Saygılı koydu. Bu çaba hayat bulsa da artık EÜ'de Saygılı dönemi bitiyor. Adaylar içleri rahat kulislerini sürdürebilirler.

Estetik uyarı

PLASTİK ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Nazan Pedükcoşkun, Konak Mercure Otel'de Türk Kadınlar Birliği üyelerini aydınlattı. Hemcinslerinin estetik üzerine, ‘‘Yüz gerdirme kaç yıl idare eder, silikon zararlı mı, fazla yağlarımızdan nasıl kurtuluruz'' gibi sorularını yanıtladı. Pedükcoşkun, ‘‘Estetisyenlerle estetik cerrahları'' arasındaki farkı anlattı. Estetik cerrahların uzmanlığı olan cerrahi müdahalelerin güzellik merkezlerinin reklamlarında estetisyenler tarafından ‘‘Biz yapıyoruz'' diye ilan edildiğine dikkat çeken Pedükcoşkun, ‘‘Yanlış adrese gitmeyin, hayatınızı karartacak faturalar ödemeyin'' uyarısını yaptı.

YEMEĞİN ADI: İNSANLIK

MALZEMELER:

Bir ölçü: Günaydın

İki ölçü: İyi günler

Birazcık: İlgi

Bir tutam: Anlayış

Normal ölçüde: Nezaket

Yeterli ölçüde: Gülümseme

Bir tatlı kaşığı: Tolerans

HAZIRLANIŞI:

Malzemeyi iç dünyanıza alın.

Yıkamanıza gerek yoktur.

Tertemizdir.

Gönül teknenizde yavaşça karıştırın.

Kokusu her yanınıza sinince,

İçine duygu şerbeti karıştırın.

Karışımı hayat tabağının üzerine yavaşça boşaltın.

Üzerini sevgi marmelatıyla süsleyin.

Bir kaç parça gökkuşağının renginden serpiştirin.

Gün boyunca afiyetle yiyin.

Sadece kendiniz yemeyin.

Herkese verin...

İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Zinciri Dergisi'nden

Baba formülü

İZMİR Tabip Odası'nda kongre tarihi 29-30 Nisan olarak saptandı. Ancak şu ana kadar ne başkan adayları, ne de listelerde yer alacak isimler ortaya çıkmış değil. Daha doğrusu seçimin, mesleki sorunların yoğunluğu yüzünden henüz oda gündemine bile girmediği söyleniyor.

YÖNETİMDEN, Başkan Dr. Suat Kaptaner ile Dr. Kemal Özbek ve Dr. Zeki Gül, 2'şer yıldan iki dönem görev aldıkları için yeniden aday olamayacaklar. Bu biliniyor. Muhalefetin olup olmayacağı, kaç aday, kaç liste çıkacağı henüz muamma. Durum böyle olunca son günlerin ülke gündemindeki 5+5 ‘‘Moda'' formülü, oda seçimlerine espri olarak uyarlanmış, hekim camiasının sohbetlerine girmiş. ‘‘Madem ortada aday yok, muhalefet yok, o zaman 2+2+2 formülüne başvurulur. Devlet rutin dışına çıkıyor da bir kez de oda çıksa ne olur'' türünden konuşmalar yapılıyor. Odanın ciddiyetinden kimsenin şüphesi yok, bizim de saman altından su yürütenlerin olacağından...

Alkollü olma düzeyini hesaplayamazsınız

Her biri eşit miktarda alkol içermektedir. Kokteyller daha kuvvetli olabilirler. Sıklıkla çok yüksek oranda alkol taşıyabilen kokteyller de, alkol tadı içerdikleri meyve suları ile maskelenebilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!