Hizbullah uzmanları il il dolaşıp polisi eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

Hizbullah uzmanları il il dolaşıp polisi eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Van'daki zirveye katılan İçişleri Bakanı Tantan, polisin operasyonların yanı sıra sosyal araştırma da yaptığını söyledi. Örgütü tamamen çökerteceklerini anlatan Tantan, uzman ekiplerin polise Hizbullah dersleri verdiğini bildirdi.

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, Hizbullah operasyonlarında gelinen nokta ve bu aşamadan sonra uygulanması gereken taktikler ve yeni stratejilerle ilgili olarak dün Van'da ‘‘Hizbullah zirvesi’’ düzenledi.

Tantan, yapılan toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu zamana kadar yapılan operasyonların tek tek irdelendiğini ifade etti. Tantan, ‘‘Tüm bu bilgiler ışığında operasyonlar sürdürülecek. Şu anda güvenlik güçlerinin elindeki bilgi ve teknolojik imkanlar çok iyi. Bunlar en iyi şekilde operasyonlarda kullanılacak’’ dedi.

SOSYAL ARAŞTIRMA

Tantan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Hizbullah uzmanlarından bir ekip oluşturulduğunu bunların illeri dolaşıp polise Hizbullah konusunda ders verdiğini de söyledi ve şöyle devam etti:

‘‘Örgüte yönelik bir taraftan operasyon yapılırken, bir taraftan örgüte katılımları engellemek için sosyal araştırma sürdürülüyor. Önceden alışık olduğumuz operasyon taktiklerinin yerine, çok değişik stratejiler uygulanıyor. Bu operasyonları uzman ekipler büyük bir gizlilik içinde yürütüyorlar. Örgütün ekonomik ve sosyolojik boyutları tamamiyle ortaya çıkarılarak, Hizbullah'ın tamamen çökertilmesini amaçlıyoruz. Önemli olan güvenlik güçlerinin kararlı, disiplinli hareket etmeleridir, heyecan duymalarıdır.’’

komünist taktikleri

Van'da yapılan Hizbullah toplantısında örgütün yapısı hakkında bilgi veren Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Kazım Abanos, şunları söyledi:

‘‘Hizbullah Türkiye Komünist Partisi'nin taktiğini uyguladı. Kendisine müracaat eden sempatizanlardan elyazısıyla özgeçmiş aldı. Ele geçirdiğimiz Hizbullah arşivi içinde 2 bin kişinin elyazıyla verdikleri özgeçmişlerini bulduk. Bunların arasında çok sayıda devlet memuru var. TKP de illegalitedeyken örgütle irtibata geçenlerden böyle el yazısıyla özgeçmişler alırdı. Şimdi bu özgeçmişler Rus eski gizli servisi KGB'nin Moskova'daki arşivinde duruyor.’’

Bir ayda 1757 gözaltı

VAN'da düzenlenen ‘‘Hizbullah zirvesi’’nde konuşulan bilgilere göre, güvenlik güçlerinin Hizbullah'a yönelik olarak 17 Ocak'tan bu yana 54 ilde sürdürdükleri operasyonların bilançosu şöyle:

Gözaltına alınan militan 1757, tutuklanan militan 858, serbest bırakılan 707, halen gözaltında sorgulanan 192, öldürülen 7, bulunan ceset 59, şehit edilen polis 5, Hizbullahçılara ait bina 8, uzun namlulu silah 179, kısa namlulu silah 290, av tüfeği 14, fişek 48 bin 404, el bombası 933, dinamit lokumu 31, roketatar 31, roketatar mermisi 642, bomba atar 6, mayın 3, havan 1, patlayıcı-TNT miktarı 200 gram + 7 adet 200 libre TNT kalıbı, fünye 645, araç 14, İş makinesi 1, hatlı minibüs 1 (Gaziantep'te çalışıyor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!