El sanatına koruma

Güncelleme Tarihi:

El sanatına koruma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ticaret ve kazanç faktörünün ön plana çıkmasıyla hızla yozlaşan el sanatlarını korumak için özel proje hazırlandı. Kız Teknik Öğretim okulları projeyi yürütmek için seferber olacak.

KIZ Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, el sanatlarındaki yozlaşmayı önlemek için, ‘‘Turistik El Sanatları Tanıtım Projesi'' hazırladı. Mart ayı içinde İzmir 100. Yıl Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde toplantı düzenlenecek.

MÜDÜR Tülin Külekçioğlu, projenin el sanatları ürünlerinin yozlaştırılmadan yaşatılmasını ve ekonomiye kazandırılmasını amaçladığını belirtti. Külekçioğlu, toplantıda, bölgedeki Kız Teknik Öğretim okulları'nda üretilecek prototipler arasından, estetik görünüm, pazara sunumda kolaylık, yurt içinde ve dışında rahat taşınılabilirlik, çevre insanına geçim kaynağı sağlayabilme, fonksiyonel ve ekonomik olma gibi özellikler dikkate alınarak seçim yapılacağını bildirdi.

TURİSTİK amaçlı el sanatları ürünlerinin bölgesel, ulusal ve uluslararası tanıtım kampanyasının başlatıldığını da açıklayan Külekçioğlu, ‘‘Bu projeyle, el sanatlarının korunması, yaşatılması, ve geliştirilmesinde önemli bir misyon sahibi olan Kız Teknik Öğretim Okularının, turizm sektöründe önemli bir etken olan turistik el sanatları üretiminde kalitenin ve verimliliği artırması, bölgemizdeki benliklerini koruması amaçlanıyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!