Rektörlük yarışı

Güncelleme Tarihi:

Rektörlük yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nde seçime daha altı ay olmasına rağmen adaylar ortaya çıkmaya başladı. İki üniversitede de kulisler hararetlendi, nabız turları başladı

EGE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refet Saygılı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi İdiman'ın görev sürelerinin dolmasına daha altı ay olmasına rağmen yerleri için yarış şimdiden başladı.

Bayındır ilanı

İKİNCİ dönem rektörlüğünü Ağustos'ta noktalayacak Prof. Dr. Saygılı'dan boşalacak koltuğa adaylığını ilk açıklayan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ülkü Bayındır oldu. Bayındır, öğretim üyelerine rektör adayı olduğunu ilan etti.

İlk hanım aday

AYNI fakülteden Prof. Dr. Candeğer Yılmaz rektörlüğe soyunan ilk bayan aday olarak dikkat çekerken, Prof. Dr. Ali Menteş ile Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Edis Ulusoy adaylıklarını kesinleştirdi. Geçen kez de aday olan Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Kutsi Turhan'ın beklemede olduğu belirtildi.

İsim zenginliği

TIP Fakültesi'nden Prof. Dr. Özdemir Yararbaş, Ziraat'ten Prof. Dr. Ümit Erdem, İletişim'den Prof. Dr. Özcan Özal, Dişhekimliği'nden Prof. Dr. Aydın Bıçakçı'nın adları da adaylar arasında geçiyor. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Rıza Karacan ile Prof. Dr. Aydın Öztürk'ün adları da kulislerde geçiyor.

Eski dost yarışı

DOKUZ Eylül'de ise Prof. Dr. Fethi İdiman ile bir süre önce yollarını ayırdığı eski dostu Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Emin Alıcı aday. Geçen kez aday olan Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Eran Nakoman ile İzmir Üniversiteleri Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamza Bulut'un adı da geçmesine karşın henüz ilan edilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!