Mrs.Gourme

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Öğle yemeğinde pasta

İZMİR'de bazı isimler, benim için lezzetle eş değerli. Örneğin Cafe Vittoria. Ne zaman gitsem, ne yesem hep memnun kaldığım bir yer. Uzun süredir görüşmediğim bir arkadaşım öğle yemeğine davet etti ve ‘‘Cafe Vittoria'da buluşalım'' dedi. Tatlıyı, hele pastayı çok sevdiğini bildiğim için, ‘‘Yandık'' dedim. ‘‘Öğle yemeğini pastayla geçiştireceğiz.''

Toprak kapta çorba

CAFE Vittoria'da önüme seçim yapmakta zorlandığım zengin bir mönü getirilince yanıldığımı anladım. Soğuk günlerde yemeğe çorbayla başlamak iyi oluyor. Kremalı tavuk, sebze, mantar ve domates arasından tavuk çorbasını seçtik. Toprak kapta, kıtır ekmekle çorbamız geldi. Toprak kap, çorbanın çabuk soğumasını engelliyor. Görüntüsü de çok hoş doğrusu.

YEŞİL salata ve ızgara tavuk istedim. Arkadaşım İspanyol usulü acılı tavuk yedi. Salatayı beğendim. Malzemesi taze. Sipariş alındıktan sonra hazırlandığı belli. Izgara tavuk, ıspanak ezme, közlenmiş biber, domates ve kavrulmuş patatesle servis edildi. Lezzeti bir yana çok da doyurucu. Arkadaşım, kırmızı Meksika fasulyesi ile süslenmiş acılı tavuğunu afiyetle yedi. Çok beğenmiş olmalı ki tabağında ne var, ne yoksa bitirdi.

BİZ yemeğemizi yerken, çevredeki liselerin öğrencileri geldi. Cıvıl cıvıl gençleri izlemek çok keyifli. Vittoria'nın mönüsünde gençlerin tercihleri de gözönüne alınmış. Pizzalar, çeşitli sandviçler, salatalar var. Ayrıca kırmızı et ve tavuk çeşitlerini de seçmeniz de mümkün.

Yemekten sonra tatlı

DİKKAT ettim, arkadaşım gibi Cafe'nin müdavimleri yemeklerini tatlıyla bitiriyor. Arkadaşım yine geleneğini bozmadı, kahveyle pasta istedi. Ben, çikolatalı pastanın mis gibi kokusunu içime çekip, kahvemi içmekle yetindim.

CAFE Vittoria, kalabalıktan uzak, sakin bir yer. Günün her saatinde kendinize uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Ne bileyim, yemeğinizi bitirdikten sonra bir köşeye çekilip, meyveli çayınızı yudumlarken kitabınızı okuyabilir, ya da arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Seçeceğiniz yemeğe bağlı ama, lezzetli ve huzurlu bir yemek için kişi başı 2-3 milyon lira ödeyerek kalkabilirsiniz.

Telefon: 422 56 61

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!