Ahiret soruları

Güncelleme Tarihi:

Ahiret soruları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'e not vermeye gelen heyet, Türk yetkilileri terletti.

1- Yaklaşık 16 bin sporcuya yiyecekleri domuz etini nasıl temin edeceksiniz?

2- Kız ve erkek öğrenci sporcuların kalacağı bloklar neden ayrı?

3- Her üç kişiye bir jetonlu çamaşır ve kurutma makinesi kuracak mısınız?

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak bilinen Üniversite Oyunları'na 2003 yılı aday olan kentler arasında seçim yapmak üzere İzmir'e gelen Organizasyon Komitesi, sordukları sorularla da Türk yetkilileri terletti.

İlginç istekler

Heyet, önceki gün İzmir'deki spor ve konaklama tesislerini gezdi. Daha önce Akdeniz Olimpiyatları'nın yapıldığı İzmir'deki tesislerin yeterliliği konusunda kendinden emin olan Türk yetkililer, komite üyelerinin ilginç soru ve istekleriyle karşılaştı.

Yetkililer şaşkın

Yaklaşık 16 bin sporcunun konaklayacağı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarını gezen delegeler, kız ve erkek blokların ayrı olmasına şaşırdı. Kaç kişiye bir çamaşır ve kurutma makinesi düştüğü sorusu ise Türk yetkilileri şaşırttı.

Hepsini çözeriz sözü

Organizasyon Komitesi, sporcular arasında kız erkek ayırımı olmayacağını hatırlatıp, jetonlu çamaşır ve kurutma makinaları istediklerini açıkladı. Bunların çözüleceği garantisi veren Türk yetkililerini şaşırtan diğer soru da domuz eti sorunu oldu.

Domuz eti krizi

Organizasyon Komitesi, ‘‘Müslüman ülke olduğunuz için siz yemezsiniz, ama gelecek yabancı öğrenciler için domuz eti pişirecek misiniz?'' diye sordu. Türk yetkililer 16 bin sporcuya yetecek domuz etini nereden bulacağını araştırmaya başladı.

Ünlü’den garanti

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, delegelere verdiği her türlü garantinin yanında, Türk Hükümeti'nin de Üniversite Oyunları'na destek vereceğini belirterek, ‘‘50 milyon dolar da olsa vereceğiz. Üniversite oyunlarını kaybettirecek hiçbir riski göze almayacağız. Oyunları bize verirseniz, ummadığınız sürprizlerle karşılaşacaksınız. Ne pahasına olursa olsun almak istiyoruz'' dedi.

İstedikleri olacak

GENÇLİK ve Spor İl Müdürü Necati Demir, tesislerdeki eksikliklerin giderileceğini, diğer ayrıntıların ise çözümleneceğini söyledi. Demir, ‘‘Sayın Bakanımız Fikret Ünlü ve Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, organizasyon heyetine her türlü garantiyi verdi. Oyunlara katılacak her ülkenin dinine ve geleneklerine saygılıyız. Domuz eti yemek isterlerse gereken her şeyi yaparız. Dışarıdan bile getirtilir'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!