Bordrolu vurgun

Güncelleme Tarihi:

Bordrolu vurgun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Konak Belediyesi'ne bağlı KONBEL Şirketi'nde Ümit Kaya çalışmadığı halde, aylarca çalışmış gösterildi. Kaya bile durumu sonradan öğrendi

Müfettiş incelemesi

Konak Belediyesi'ne bağlı KONBEL şirketindeki sahtekárlık müfettişlerin araştırması sonucu ortaya çıktı. Seçimlerden sonra yapılan müfettiş incelemelerinde belediye şirketi KONBEL'den bazı kişilerin hemen seçim öncesinde çıkmış ya da çıkarılmış olduğu dikkat çekti.

Başvurdu, çalışmadı

Konbel'de üç ay çalışıp seçime üç gün kala işten çıkarılmış görünen Ümit Kaya'yı çağırıp görüşen müfettişler inanılmaz bir sahtecilik olayını belgeleriyle ortaya koydu. Kaya, bu şirkette iş başvurusu yaptığını, ancak hiçbir zaman çalışmadığını söyledi.

Soruşturma genişledi

Yaklaşık üç yıl önce iş başvurusu için evrak verdiği KONBEL'de işe alınmadığını anlatan Kaya, ‘‘Evraklarım kötü niyetliler tarafından kullanılmış'' dedi. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi de, yeni örneklerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Ücreti kimlerin aldığı ise araştırılıyor.

KONBEL’de maaş rezaleti

BELEDİYE şirketi İzmir Konak Belediyesi İnşaat, Temizlik, Tanıtım, Turizm, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nde (KONBEL) çalışmış gösterilen Ümit Kaya; yargıya başvurup, bu olayın sorumlularının bulunmasını isteyeceğini söyledi. 1998 yılı başlarında üç ay 130 milyon lira maaşlı gösterilen, ancak bu sürede şirkette çalıştığından bile haberi olmadığını söyleyen Kaya, şunları anlattı:

‘‘Yüksel Çakmur'un Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Otoparklar Müdürü olarak çalıştım. Daha sonra Yeşilyurt Atatürk Devlet Hastanesi otoparkını işlettim. İşsiz olduğum dönemde, üyesi ve delegesi olduğum, iki dönem yönetim kurulunda bulunduğum CHP'nin Konak kongresi vardı. Bu kongre döneminde Adnan Erdil, Belediye Başkanı Ahmet Sarışın'a iş konusunda yardımcı olmasını rica etti. Ahmet Sarışın da, (Evraklarını götür Başkan Yardımcısı Ahmet Aslan Ağar'a ver) dedi. Nüfus cüzdan örneği, ikametgah, fotoğraf ve sabıka sicil kaydımdan oluşan evrakları Aslan Ağar'ın istemi üzerine KONBEL şirketinde sekretere teslim ettim. O sırada temizlik işlerini yürüten partili Fahrettin Demir ile görüştüm. (Başkan kabul etmiyor) deyince peşini bıraktım. Olayı öğrenince çılgına döndüm. İnsan onuru ile bağdaşmayacak bir davranışın içinde adımın yer alması beni üzdü. Sahteciliği yapanların bulunması için girişimde bulunacağım.''

İhbarlar yağdı

KONAK Belediye Başkanı Erdal İzgi, seçimlerden sonra, bu şirketle ilgili çok sayıda ihbarın geldiğini ve araştırma yapıldığını belirtti. İzgi, iddia sahibini şahsen tanımadığını belirtirken, ‘‘Şirkette haketmeden maaş alan ve kayıtlı gösterilen kişilerin olduğu yolunda çok sayıda ihbar geldi'' dedi. İzgi şunları söyledi:

‘‘Nitekim birçok kişinin seçime bir hafta kala işten ayrılmış gibi gösterilmesi üzerine bir çalışma başlattık. Aynı zamanda devletin teftiş organlarının denetimi sürüyor. İddia sahibi kişinin sağduyusu kamu menfaatini korumaya yönelik. Sanıyorum herşey puantaj, sigorta kayıtları ve banka ekstreleriyle ortaya çıkacaktır. Çok yakın zamanda herşeyi tüm çıplaklığıyla anlayacağız.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!