Gençler fokur fokur

Güncelleme Tarihi:

Gençler fokur fokur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Seçim hazırlıklarının başladığı gönüllü kuruluşlardan ESİAD'da son derece sakin bir hava solunurken, Egeli genç patronların kulislerinden yoğun dumanlar yükseliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde basın toplantısıyla adaylığını resmen açıklamaya hazırlanan Ziya Beşe, seçim sathı mahalline hayli hızlı girdi. Özellikle Bülent Akgerman başkanlığındaki yönetimi ‘‘fan club''e benzeterek, duyduğu memnuniyetsizliği her platformda dile getiren Beşe, bir yandan da ‘‘Hiçbir arkadaşımla husumetim yok. Eleştirim şahıslara değil. Sadece daha iyi bir EGİAD için mücadele ediyorum'' demeden edemiyor.

Ağır suçlama

ZİYA Beşe'de bir isyan gözlüyoruz. EGİAD'da geleneksel hale gelen bahar piknikleri, yaza veda partileri, çuval yarışları gibi eğlence ve stres atma organizasyonlarına tepkili. Yine geleneksel Ege toplantılarına katılımın azlığından dem vuruyor. Dernekte işlerin iyi gitmediğini, ‘‘Kuruluşundan bu yana geçirdiği evreleri gözönüne alın. Ne demek istediğimi anlarsınız'' sözleriyle özetliyor. Beşe'ye göre EGİAD'ın ilk üç başkanı Bülent Şenocak, Yılmaz Men ve Alpan Veryeri dönemi altın yıllardı. Dernek ülke gündemine ağırlığını koyuyor, ses getiriyordu. Sonrası, yine Beşe'ye göre duraklama dönemi. Akgermanr başkanlığındaki yönetim döneminin ise gerileme devri olduğunu iddia ediyor, ‘‘Çünkü sivil toplum örgütü olmaktan çıktık, fan club haline dönüştük'' diyor. İlginç gerekçeleri de var. Sözgelimi Vali Kemal Nehrozoğlu başkanlığında yapılan deprem toplantısına EGİAD'ın kaale alınmadığı için davet edilmediğini iddia ediyor. Bugüne kadar derneğe 411 kişinin kayıt olmasına rağmen aktif üye sayısının 256'ya indiğini söylüyor. Bir kısmı yaş haddinden de olsa, çoğunluğun dernek faaliyetlerini beğenmediği için ayrıldığı düşüncesinde.

Politikasız olmaz

BİR noktaya daha parmak basıyor Ziya Beşe. Dernek ve politika ilişkisi. Geçen dönemlerde aday olan Ayşe Akın'a karşı çıkanların ‘‘derneğe politika sokacak'' şeklindeki tezini dikkate alıyor sanıyoruz. Ne de olsa Beşe il başkanlığı yapacak kadar politika ile içiçe. ‘‘Derneğe politika sokulması'' konusunun yanlış bir söylem olduğunu belirtirken, ‘‘Bir siyasi partinin malzemesi yapmam diyorlarsa tamam. Ama yapılan herşey politikadır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse depolitizasyondan çekti. EGİAD'ı fan club havasından çıkartıp, gerçek bir sivil toplum örgütü yapmak için adayım'' diyor.

BUNCA eleştiriye henüz cevap vermeyen Akgerman'ın saldırılara uzun süre kulak tıkayacağını sanmıyoruz. Görünen o ki Şubat sonunda sandığı çıkarmaya hazırlanan genç patronları önümüzdeki günler ilginç gelişmeler bekliyor.

Moda Centrum’un işi bitti

EGELİ giyim sanayicilerinin geçen yıllarda büyük iddialarla Çankaya'da kurduğu Moda Centrum, bekleneni veremedi. Yurtdışından gelen alıcıların ağırlanacağı, şovrumlarda teşhir edilecek ürünleri gösterip bağlantıların kurulacağı, defileler ve daimi sergiler düzenleneceği merkezde, bu hedeflerin hiçbiri olmadı.

YETERLİ aktiviteyi gösterememesi yüzünden mülk sahiplerinin farklı amaçlarla kullanmaya başladığı merkezde, dericiler katından başka tekstil konfeksiyon mağazası da kalmadı. Son olarak Ege Giyim Sanayicileri Derneği de Moda Centrum'u terketme kararı aldı. Şu sıralarda Altındağ'daki Manifaturacılar Tuhafiyeciler Sitesi'ne taşınmaya hazırlanan EGSD, MTK'nın da geçici olduğunu söylüyor. Buca Adatepe'de yapımı süren Tekstilkent'te yeri olan dernek, inşaat tamamlanıncaya kadar sektörle içiçe olabilmek için MTK'da faaliyet gösterecek.

EGE Giyim Sanayicileri Derneği'nde bir yenilik daha var. Ergun Aydın'ın istifasından sonra yönetim kurulunun talebiyle başkanlık görevini üstlenen Sabri Ünlütürk, koltuğunu boşalttı. Başkanlıktan ayrılmak için önümüzdeki Kasım ayında yapılacak genel kurulu beklememe gerekçesi ise, iki yıllık görev süresini tamamlaması ve kendi işlerinin yoğunluğu. EGSD'de başkanlık görevini yönetim kurulunun onayı ile Dilek İç Giyim'in sahibi Serdar Yavaşoğlu üstlendi. Yavaşoğlu'na başarılar diliyoruz.

Dereköy’e sanayi okulu

İZMİRLİ meslek kuruluşlarının eğitim seferberliği tam gaz sürüyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir'in özellikle dar gelirli bölgelerine her yıl bir okul yaptırma kararı aldı, hemen de uygulamaya koydu.

KİRAZ'ın Cevizli Köyü'nden yaptırdığı okulun öğrenime açılmasından sonra Bergama Dereköy'ü seçen EBSO yakında kazmayı vuracak. 930 metrekare inşaat alanına sahip olan dokuz derslikli ilköğretim okuluna 60 milyar lira maliyet çıkartan Ege Bölgesi Sanayi Odası, fizibiliteyi yaptı, çalışmalarını tamamlandı ve ihaleyi de gerçekleştirdi.

ŞİMDİ yer teslimi bekleniyor. Yer teslimiyle birlikte kazmayı vuracak olan EBSO, ikinci okula ‘‘tamam'' gözüyle bakıp, gelecek yılın okulunun yapılacağı bölgenin arayışına başladı. Bu seferberliğin tüm kurumlara örnek olmasını diliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!