Mrs.Gourme: İyi yemeğin büyüsü

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: İyi yemeğin büyüsü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

SABAHTAN beri yürüyoruz. Soğuk içimize işledi. İzmir böyledir işte. Soğuk yaptı mı tam yapar. Neyse işimiz bitti, Gündoğdu'dayız. Tuana Restoran'ın önünden Dönerciler Sokağı'na girdik, ayaklarımız bizi nefis et kokularının geldiği restoranlara götürüyor. Seçmek zor. Sonunda Sofra Restoran'da karar kıldık. Görevlilerin sıcak ilgisiyle karşılanıp, restoranın aydınlık masalarından birine kurulduk.

MASANIN üzerindeki mönüden hemen yiyeceklerimizi seçtik. Mönüyü masada bulmak, özellikle karnınız açsa çok iyi oluyor. Hiç beklemiyorsunuz. Önce sıcak birer çorba istedik. Sıcacık pideyle, gerçekten lezzetli mercimek çorbalarımız geldi. İçine bolca limon sıktım. Tam istediğim kıvamda, tadı, tuzu yerinde çorbayı keyifle içtim. İçim ısındı.

ETLERİMİZ hazırlanırken, salata bardaki yaklaşık 15 çeşit salata ve mezeden zor da olsa seçim yaptık. Tazecik marullar, incecik özenle doğranmış. Domates ve salatalıklar da öyle. Brokoli ne yenmeyecek kadar sert, ne dağılacak kadar yumuşak, çok güzel haşlanmış. Benim acılı Antep ezme diye aldığım meze acı çıkmadı, neyse biber turşusu vardı.,

KARIŞIK köftelerimiz, fazla beklemeden kolalarımızla geldi. Sofra'da içeceğinizin yemeğinizle servis edilmesine dikkat ediyorlar. Öyle önceden getirip kolanın tadının kaçmasına izin vermiyorlar. Üstelik kapalı kutuda getirildiği için istediğiniz zaman açıp bardağınıza boşaltabiliyorsunuz.

KARIŞIK köfte, kaşarlı ve inegöl köfteden oluşuyor. İki tane de çöp şiş var. Çöp şişleri kaşarlı köftelerin üzerine saplamışlar, tabağı pilav, közlenmiş biber ve söğüş domatesle süslemişler. Domatesler de közlenseydi daha mı iyi olurdu diye düşündüm bir an.

KÖFTELER çok iyi pişmiş ve lezzetliydi. Et yedikten sonra genellikle hissettiğim o büyük susuzluk duygusu bu kez yoktu. Tabağımızda ne var ne yoksa yediğimiz için tatlı ve kahve önerilerini de kabul edemedik. Çünkü porsiyonlar çok doyurucu. İki kişi yaklaşık 12 milyon lira ödedik. Hesabımızı çevizli, fıstıklı, hindistan cevizli lokum eşliğinde getirdiler. Yine ağzımız tatlanarak çıktık.l

SOFRA'nın tecrübeli servis elemanları keyifle yemek yemenizi sağlıyor. Çok güler yüzlü ve sempatikler. Dolan küllüklerinizi anında boşaltıyorlar, her şeyin tamam olmasına özen gösteriyorlar. Hesabı ödemek için de öyle uzun süre beklemiyorsunuz, başınızı kaldırdığınız an, garsonunuzu karşınızda buluyorsunuz.

ANNEANNEM, ‘‘İnsan aç olunca soğuğu daha çok hisseder'' derdi, doğruymuş. Sofra'dan çıktıktan sonra hava daha bir yumuşak, gün daha parlak geldi. İyi bir yemek nelere kadir.

TELEFON: 421 90 90

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!