Patronların seçim telaşı

Güncelleme Tarihi:

Patronların seçim telaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

MESLEK odaları, iki ay önce kıran kırana mücadeleyle seçimleri tamamlarken, aynı telaş gönüllü kuruluşlarda başladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak ön toplantıyla seçim tarihini netleştirecek ESİAD 193 üyesiyle beşinci dönem yöneticilerini seçmeye hazırlanıyor.

ESİAD'da Başkan Tufan Ünal'dan başka aday adı geçmiyor. 256 üyeli EGİAD'ı ise yedinci dönem yönetim kurulu seçiminin heyecanı sardı, kulisler hızlandı. Başkanlık için Ziya Beşe, Ayşe Akın, Mehmet Akyelli'nin isimleri konuşulmaya başlandı.

Ünal şimdilik tek aday

8 yıllık geçmişi olan Ege Sanayici ve İşadamları Derneği kulislerinde, şimdilik başkanlıkta ilk dönemini tamamlayan Tufan Ünal'dan başkasının adı geçmiyor. ‘‘Tek dönem başkanlık'' kuralı bulunmayan ESİAD'ın üçüncü başkanı olan Ünal, kararını önümüzdeki günlerde verecek. Patronu ve yöneticisi olduğu Batıçim ve Batısöke tesislerinde işlerinin yoğun olduğunu önesürerek adaylıktan kaçınan Ünal, henüz net tavır koymadı. Ünal, bayram sonrası arkadaşlarıyla görüşerek kararını vereceğini açıkladı.

EGE Genç İşadamları Derneği'nde ise kulisler hayli hızlı. Bülent Akgerman'ın daha başkanlık koltuğuna oturduğu gün aday olmayacağını açıkladığı dernekte, ilk soyunan Ziya Beşe oldu. Adaylığını açıklarken kimseyi eleştirmemeye özen gösteren Beşe, ‘‘EGİAD ilk üç başkan döneminde yükseliş trendindeydi. Sonra durakladı, son dönemde geriledi. Amacımız kurumu eski yükseliş çizgisine döndürmek. Bu bir kan değişimi'' diyor. Beşe, üyelerle birebir görüşürken, 15-20 kişilik yemeklere de başladı. Beşe, bayram sonrası ekibini basın toplantısıyla açıklayacak.

Bayan üye Akın da devrede

GEÇEN dönem başkanlık yarışında Uğur Barkan'a az farkla yenilen bayan üye Ayşe Akın'ın da önümüzdeki günlerde görüşmelere başlaması bekleniyor. Çok sayıda üyenin aday olması için baskı yaptığı Akın bayram sonrası kararını vereceğini bildirdi.

BU arada eski başkanlardan bazıları kanlarının kurucu üye Mehmet Akyelli'ye de ayallık önerdi. kmıt teklyifinde bulundu. adaylığını koyması için teklifte bulunduğu öğrenildi. İki ay önce Ticaret Odası'nda başkanlık mücadelesi veren Akyelli'nin öneriye sıcak bakmadığı belirtildi. Ticaret Odası'ndaki görevleri nedeniyle EGİAD'la fazla ilgilenemediğini söyleyen Akyelli, ‘‘İTO'da yakın geçmişte başkanlık mücadelesi verdim. İlke olarak EGİAD'da böyle bir mücadeleye girmem doğru değil'' diye konuştu. İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!