Karaya oturan tankerin yarısı battı

Güncelleme Tarihi:

Karaya oturan tankerin yarısı battı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şiddetli lodos nedeniyle Florya Menekşe sahilinde karaya oturan ve ortadan ikiye ayrılan Rus bandıralı ''Volganeft 248''adlı gemide mahsur kalan mürettebatın kurtarılması çalışmaları devam ediyor.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Erhan Arıkan, gemiye ulaşmak amacıyla ''varagele'' sistemiyle gemiye roketle halat atıldığını belirterek, bu şekilde gemide bulunan 17 mürettabatın kurtarılmasının hedeflendiğini anlattı.

Arıkan, ''Gemiden sızma ihtimali bulunan petrolün denize yayılmasını engellemek amacıyla geminin etrafına bariyerler yerleştireceğiz. Ancak şiddetli bir rüzgar var. Deniz üzerindeki kirlenmeyi engellemeyi amaçlıyoruz. Bu rüzgarda bariyerler ne kadar deniz üzerinde durabilir bilemiyorum. Ama ilk hedefimiz gemideki mürettabatı kurtarmak'' diye konuştu. Geminin acentasının ''Orsa'' adlı bir şirket olduğunu belirten Arıkan, kendilerine verilen bilgide armatörün gemideki mürettebattan 10'unun kıyıya alınmasını, diğerlerinin de gemide kalmasını istediğini söyledi.

Arıkan, gemide mürettebatın kalmasının bir fayda sağlamayacağını, çünkü geminin, gemi olma özelliğini kaybettiğini belirtti.

Bu arada, geminin karaya oturmadan önce Ambarlı Limanı açıklarında Arpaş'a taşıdığı fuel oili boşaltmak için beklediği, daha sonra lodostan sürüklendiği, ikiye bölünen geminin bir parçasının da kıyıdan 1.5 mil açıkta battığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!