Kınık’ta dönüşümlü başkanlık

Güncelleme Tarihi:

Kınık’ta dönüşümlü başkanlık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Vefat nedeniyle boşalan Kınık Belediye Başkanlığı için MHP ve DYP anlaştı. Dönüşümlü yapılacak başkanlık görevini 8 ay MHP'den muhasebeci Rahmi Cengiz, sonra da DYP'li Ramazan Güler yürütecek.

İZMİR'in Kınık İlçesi'nde önceki hafta, yakalandığı akciğer kanserine yenik düşüp yaşamını yitiren CHP'li Belediye Başkanı Muammer Kahya'nın yerine yapılacak başkan seçimi bugüne ertelendi. MHP ve DYP dönüşümlü başkanlık için anlaştı.

SEÇİMİN yapılacağı dünkü belediye meclisi toplantısına 3 MHP'li ve 3 DYP'li üye katılmadı. Meclisteki 5 CHP'li üye hazır bulundu. Toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için seçim yapılamadı. Hazırlanan tutanak Kaymakamlığa sunuldu. Bu arada, önceki gece biraraya gelen MHP ve DYP'li belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri, bugünkü seçimde ortak davranma kararı aldı. İki grup, başkanlığın dönüşümlü olması için kendi arasında centilmenlik anlaşması yaptı. DYP İlçe Başkanı Rahmi Tuncer, protokolün 8'er aylık süreler halinde işleyeceğini, başkanlığın iki parti arasında dönüşümlü devam edeceğini söyledi. Tuncer, ‘‘CHP ile anlaşmayı isterdik. Belediye Başkan Vekili Behçet Dülger'de ısrar ettiler'' dedi.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Oğuz da, DYP ile yapılan toplantıdan sonra MHP İzmir 2'nci Bölge Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu'yla telefonda görüştüklerini belirterek, ‘‘Sayın Bakan önerdiğimiz başkan adayı ve daha sonra gelecek DYP'li başkana her türlü desteği sağlayacağına söz verdi. Vefat eden Başkan Kahya, çok iyi bir insandı. Belediye seçimlerini kazanan CHP ile anlaşmak isterdik, fakat onlar anlaşmaya yanaşmadı. Biz de DYP ile ittifak yaptık'' dedi.

DÖNÜŞÜMLÜ ilk başkanlık görevini 8 ay MHP'den muhasebeci Rahmi Cengiz, diğer 8 ay da DYP'li Ramazan Güler'in yürüteceği öğrenildi. MHP ve DYP'lilerin ‘‘Karşılıklı güven'' şeklinde niteledikleri anlaşmaya karşı CHP'li 5 belediye meclisi üyesi ve parti ilçe örgütü sessiz kalmayı tercih etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!