Serhat'la Rizikosuz

Güncelleme Tarihi:

Serhatla Rizikosuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Televizyon izleyicilerinin Bay Riziko diye tanıdığı Serhat Hacıpaşalıoğlu şimdi bambaşka bir şekilde seyircinin karşısına çıkıyor. Hacıpaşalıoğlu yeni programı Serhatla Rizikosuz' da şarkı söylüyor, dans ediyor, konuklarını ağırlıyor. Oldukça iddialı olan Hacıpaşalıoğlu ‘‘ Akıllı, seviyeli bir programın da popüler olabileceğini göstermek istiyorum. Popülerlik sadece ucuz işlere verilen bir şey değil. Benim programım talk show üstü bir show programı’’ diyor.

Programınızı biraz anlatır mısınız?

Program tematik bir show olacak. Programda kimseyi pohpohlamak yok. Ama gelen konuğun da konuk olduğunu unutmamak gerekiyor. Sonuçta oraya birini davet etmişsin, onu kırmak doğru değil. İnsan konuk olarak geldiği show'da rahat ettirilmeli.

Dünyanını her yerinde bu yapılır. Bu böyledir, bizde bu da yanlış anlaşıldı. Elbette bir eksiklik bir yanlışlık varsa bu konuşulur. Ama sadece konuşulur, dalga geçilmez. Dürüst açık bir show bu. Sahte iltifat yok. Programın adını Serhat Hacıpaşalıoğlu Show koymadım. Programın adı 'Serhat'la Rizikosuz'. Rizokosuzdan herkes neyi anlıyorsa o.

Konuklarınızı nasıl seçeceksiniz?

İnsanları soyut kavramlarda birleştirmek istiyorum. Talk show'un ötesinde bir show programı bu. Seçilen tema ile ilgili herkes benim konuğum olabilir. Zaman zaman yabancı konuklarımda olacak.

Yabancı konuklarımla bütün bağlantılarım şimdiden hazır. Tahminimce çok renkli, çok ağır bir program olacak.

Neden böyle bir program yapıyorsunuz?

Neden böyle bir program yapmaya karar verdim. Çünkü zamanı gelmişti. Türkiye'de herkes herşeyi yapıyor. Ben de doğru bir şey nasıl yapılır göstermek istedim. Böyle bir show programı için gereken birinci şey Türkçe. Türkçe'yi doğru kullanmak, doğru soru sormak. İkincisi artık lokal bir noktada değil uluslararası bir noktada olduğumuza inanmak ve görmek istiyorum. Uluslarası bağlantılarım bunun için yeterli. Anadilim dışında İngilizce ve Almanca bir show programını sunabilirim. Elbette bir show'un eğlence kısmı olmalı. Ben profesyonel olarak şarkı söylüyorum. Sahnede hareket edebiliyorum. Dans edebiliyorum. Bütün bunlar bende var. Neden böyle bir program yapmayayım?

Sizin programınızın diğer programlarından farkı nedir?

Benim özellikle güldürmek gibi bir misyonum ve derdim yok. Sanıyorum Türk televizyonlarında fıkra anlatmayan tek sunucu ben kaldım. Show'umla ilgili diğer bir nokta ben stand-up yapmıyorum. Bir önemli nokta da yeni kaset çıkaran biri sadece kaset çıkardı diye benim programıma davet edilmez. Ancak konu ile bir bağlantısı vardır, o zaman olur.

Riziko'dan sonra seyirci sizi böyle bir programda yadırgamaz mı?

Serhat Hacıpaşalıoğlu halkın bir bölümü tarafından ciddi bir adam olarak tanınıyor. Ben farklı renkler taşıyan biriyim farklı renklerimi ortaya koyan bir çalışma yapmak istiyorum. benim izleyicim de konuğum da benim ne yapacağımı ve iyi yapacağımı bilir bu açıdan sorun olacağını zannetmiyorum. Bir de iki günde bu işi yapanlar var. Ben bu işi iyi yapıyorum. Ve bu durumdan taviz vermem.

Profesyonel, seviyeli ve akıllı bir şekilde yapılan işlerde popüler olabilir. Popülerlik sadece ucuz işlere verilen bir şey değil. Ucuz olmayan herkes benim show'uma gelebilir.

Siz de programınızda araba veriyorsunuz?

Evet. Canlı bir programın seyircisine de bir hoşluk yapmak gerekir. Bir de önemli bir nokta Türk halkı arabayı seviyor. Yalvartmadan da araba verilebileceğini göstermek istiyorum.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!