İstanbul Boğazı'nda kaza

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Boğazında kaza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giriş yapan ve transit geçişini tamamlamak üzere olan Belize bandıralı 6 bin grostonluk "Semele" adlı gemi, saat 13.00 sıralarında Marmara'dan Boğaz'a girmek üzere Ahırkapı'daki demirleme alanından hareket etmeye hazırlanan Bulgaristan bandıralı 16 bin grostonluk "Şipka" adlı gemiyle çarpıştı.

Ahırkapı Sığlığı Feneri'nin 1.5 mil güneyinde meydana gelen çarpışma sırasında büyük yara alan "Semele", kısa sürede suya gömüldü. Geminin 18 mürettebatı ise çevreden yardıma giden diğer gemiler tarafından kurtarıldı.

Kurtarılan mürettebat, Deniz Liman Şube Müdürlüğü Liman ve İskele Karakol Amirliği'nde konuya ilişkin bilgilerine başvurulduktan sonra yeniden kurtarma gemisine bindirilerek, açıklanmayan bir yere götürüldü.

Kaza sonucu, Bulgaristan bandıralı "Şipka" adlı gemide de hasar oluştuğu, ancak bunun tehlike yaratacak büyüklükte olmadığı öğrenildi.

Çarpışan gemilerden "Semele"nin, Ukrayna'nın Nikolayev Limanı'ndan yüklediği çeliği Cezayir'e götürdüğü, "Şipka"nın ise boş olarak Bulgaristan'ın Varna Limanı'na gittiği bildirildi.

Batan gemi ve mürettebatının kurtarılması için yürütülen çalışmalara, çevredeki gemilerin yanı sıra Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na bağlı bir bot ile Kıyı Emniyet İşletmesi Gemi Kurtarma'ya bağlı gemiler de katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!