Eğer oyuncu olmasaydım..

Güncelleme Tarihi:

Eğer oyuncu olmasaydım..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘‘Bir daha dünyaya gelseniz ne yapmak isterdiniz’’ sorusuna bu kez ünlü isimler cevap verdi.

Kimi öğretmen, kimi müzisyen olmaktan söz ediyor. Hatta içlerinde endüstri mühendisi olmaktan bile söz eden var. Ama değişmeyen bir gerçek var ki; hepsi birer oyuncu. Hepsi birbirinden başarılı, hepsi birbirinden ünlü. Bütün planları, hayalleri, sevinçleri, üzüntüleri meslekleri üzerine kurulmuş. Uzun yıllarını verdikleri, emek harcadıkları oyunculuk için... Peki ya oyuncu olmasalardı? Ya dünya üzerinde böyle bir sanat dalı olmasaydı? O zaman hangi mesleği seçerlerdi?

Ferhan Şensoy

Oyuncu olmasaydım şu mesleği seçerdim diyemem. Çünkü yazar olmak isterdim. Bu dileğim de gerçekleşmiş durumda. Oyunculuk ve yazarlık dışında da meslekle ilgili herhangi bir hayalim yoktu.

Derya Baykal

Anaokulu veya ilkokul öğretmeni olmak isterdim. Çocukları çok sevdiğim ve aramızda özel bir ilişki olduğuna inandığım için bu mesleği seçerdim. Zaten kendimi bildim bileli en büyük dileğim bir sürü çocuğa sahip olabilmekti.

Levent Kırca

Züccaciyeci olurdum! Belki işlerim o zaman bu kadar yoğun olmazdı. Tiyato çalışmaları yüzünden nefes alacak zamanımız kalmıyor.

Volkan Severcan

Ben zaten oyunculuğa başlamadan önce müzisyendim. Bas gitar ve kontrbas çalardım.

O yüzden yapacağım tek iş yine müzikle ilgilenmek olurdu. Müzik de sanatın bir dalı olduğuna göre yine sanatla iç içe olurdum.

Ayda Aksel

Zamanında bale yaptım ama balerin olmak istemezdim. Şarkıcılık desem... Müzikallerde çok şarkı söyledim ama bir ameliyat geçirdim, bu yüzden şimdilik olmaz. Tamam karar verdim. Ben endüstri mühendisi olmak isterdim. Yeni çözümleri, yeni formlarla üretmek ve insanların ergonomisiyle ilgilenmek tam bana göre.

Aydan Şener

Gazeteci olmak isterdim. Lise çağlarından beri bir tutkuydu benim için. Ama gazeteci olamasam da gazetecilerle içli dışlı olduk sonunda! Sürekli yeni insanlarla tanışma imkanı bana çok cazip geliyor. İletişim kurmak, gözlemek ve yansıtmak çok zevkli.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!