Skandallarla tukenen sohret

Güncelleme Tarihi:

Skandallarla tukenen sohret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Oyuncu ve sunucu olarak tanidigimiz, capkinliklariyla bilinen Yalcin Dumer'in kalici olmak ugruna verdigi onyedi yillik emek bir gecede sona erdi.

Once ‘‘Turkiye'nin Tom Cruise'u’’ olarak sozedildi ondan. 'Barista Savasanlar' isimli dizi filmde tegmen roluyle yildizi parlaydi. Gerci onbir yillik sehir tiyatrolari tecrubesi ve cevirdigi yedi tane filmi vardi ama... ‘‘Ben bir kac senedir sinemayla ulasamadigim seyirciye uc ay kadar kisa bir zamanda televizyonla ulastim’’ demekten kendini alamiyordu. Roportajlarinda bugunlere gelmek icin cok cabaladigini, Amerika'daki sinema okulunda okuyabilmek icin benzin istasyonlarinda calistigini soyluyordu. Birkac sinema filminde ufak tefek rollerde oynadiktan sonra gercek cikisini ‘‘Asilacak Kadin’’la yapti. Bu filmden sonra Meltem Doganay'la oynadigi ‘‘Mem u Zin’’, Filiz Tacbas, Fikret Hakan ve Erol Tas'la basrolleri paylastigi ‘‘Yasama Hakki’’ gibi filmlerle yildizini yukseltti.

Istiklal Mahkemeleri'nin elestirildigi ve bir donem buyuk tepki ceken ‘‘Bize Nasil Kiydiniz?’’ filmindeki roluylu Yalcin Dumer ismi artik halk tarafindan taninir oldu. Sinema, televizyon oyunculugu derken, sunuculuga da basladi Dumer. Ilk olarak ‘‘Iste Muzik, Iste Eglence’’adli programi sundu. Hayalinin bir gun Cetin Ceki gibi ustalasmak oldugunu soyluyordu. Daha sonra Ebru Cundubeyoglu ile iyi bir ekip olusturdular. Birlikte once ‘‘Calar Saat’’, ardindan da ‘‘Sabah Sekerleri’’ adli programlari sundular. Devaminda Yalcin Dumer'i, Yalcin Dumer yapan program Televole geldi.

Is hayatinin yani sira ask hayatiyla da sik sik gundeme gelen bir isim oldu. Roportajlarinda da: ‘‘Capkin oldugum soyleniyor ama, o kadar da capkin birisi degilimdir. Fakat guzel kizlari ve kadinlari severim’’ diyordu. Ilk evliligini tiyatro sanatcisi Defne Halman'la yapan genc aktor, Aralik 1993'te Serpil Cakmakli ile nikah masasina oturdu. Bir bucuk sene suren evliliginden Merve isimli kizi olan Dumer, ucuncu evliligini de gecen senenin agustos ayinda Esra Balamir ile gerceklestirdi. Galatasaray Adasi'nda gerceklestirilen nikahini Recep Tayyip Erdogan kiymisti. Bu evlilik de ne yazik ki sadece alti ay surebildi.

Bir fotograf karesinde gorundugu kadin, diger fotograf karesinde olmuyordu. Bendeniz, Emel Muftuoglu, Ozlem Yildiz ve daha bir cok isimle birlikte cekilmis fotograflari yayinlandi. Ozel hayati ne kadar calkantili olursa olsun, mesleginde en parlak gunleri yasiyordu Yalcin Dumer. Kanal D'de Televole'yi sunuyor, Fanatik ve Fanatik Basket gazetelerinde kose yazarligi yapiyor, ustune ustluk Deniz Seki ve Oktay Kaynarca ile oynayacagi ‘‘Can Dostum’’ adli film icin calismalara basliyordu. Ama ne olduysa oldu ve Yalcin Dumer bir gecede yok oldu! Bu onu taniyan, birlikte calisan meslektaslarinin yorumu. Bir ihbar uzerine Tercuman Sitesi'ndeki evlerden birine baskin yapan polis, iclerinde bebek yuzlu unlu sunucunun da bulundugu dokuz kisiyi kokain ve esrar alemi yaparken yakaladi. AMATEM'e gonderilen Yalcin Dumer'in kaninda ve idrarinda kokaine rastlandi...

Yalcin Dumer kimdir?

1965 Istanbul dogumlu.

Kabatas Erkek Lisesi mezunu.

Henuz konservatuar ogrencisiyken Sehir Tiyatrolari'na giren Yalcin Dumer, oniki yil sonra televizyonun cazibesine kapilarak oradan ayrildi.

Sinemaya 1982 yilinda Asilacak Kadin adli filmle gecti.

Koyu bir Galatasarayli olan Dumer'in en buyuk hayali basketbolcu olmakmis.

Aralik 1993 yilinda evlendigi ikinci esi Serpil Cakmakli'dan 17 Nisan 1995 yilinda bosandi.

12 Eylul 1994'te Serpil Cakmakli'dan olan kizi Merve dogdu.

Kasim 1994'te Emine Senlikoglu'nun yazdigi, Metin Camurcu'nun yonettigi 'Bize Nasil Kiydiniz?' adli filmde oynamasi uzerine buyuk tepki cekti.

Bir televizyon programi cekimlerinde tanistigi VJ Esra Balamir'le bir hafta icinde birlikte yasamaya basladi. Uc ay sonra da Agustos 98'de evlendiler. Evlilikleri sadece alti ay surdu ve bu senenin subat ayinda bosandilar.

Ne dediler?

Ebru Cundubeyoglu (Sunucu-oyuncu)

Bir donem Calar Saat ve Sabah Sekerleri programlarinda birbirimize partnerlik yaptik. Herkes Yalcin'i evinin oglu gibi goruyordu. Duydugumda cok uzuldum, sasirdim. Acikcasi hic konduramadim. Boyle seylere uzaktir gibi geliyordu bana. Onun adina gercekten de cok uzgunum.

Haldun Domac (Kanal D Spor Mudur Yardimcisi)

Cok severek calistigimiz biriydi. Televole'yi sunarken de oldukca basariliydi. Biz servis olarak Yalcin'in boyle bir egilim icinde oldugunu gormedik. Yalcin bizi telefonla arayarak, bu islerle alakasi olmadigini ve o ortamda yanlislikla bulundugunu soyledi. Biz de buna inanmak istiyoruz.

Temel Ozalak (Fanatik Gazetesi Yazari)

Yalcin da bu tur emareler gormedigim icin duyunca sasirdim. Bu dunyada herkesin arkadas kurbani olduguna inaniyorum. Demek ki yanlis kisilerle arkadaslik ediyormus. Ustunde kokainman damgasi olan biri artik televizyonda coluk cocugun gozunun onune cikarilamaz.

Esra Balamir (Ikinci esi)

Olumlu ya da olumsuz bir sey soylemem yasak. O yuzden herhangi bir aciklama yapmak veya detaya girmek istemiyorum. Yalniz Yalcin icin cok uzuldum. Iyi bir insandir, buyuk gecmis olsun.

Basina yansiyan skandallri

30 Eylul 1993: Sehir Tiyatrolari Yonetim Kurulu, Dumer'e disiplinsiz davranislari gerekcesiyle 'Bir yil sureyle disarida is yapmama cezasi' verdi. Sebep soyle aciklandi: ‘‘Sehir Tiyatrolari, asli gorevini aksatmayan herkese disarida calisma izni vermektedir. Ama Dumer, bu izni almasina ragmen cevirdigi filmlerde dublajini kendisi yapmasi gerekirken yapmamistir. Bu hatada israri yuzunden de Yonetim Kurulu kendisini cezalandirmistir.’’

Aralik 1997: Yalcin Dumer ve bosandigi esi Serpil Cakmakli haklarinda vergi kacirdiklari iddiasiyla dava acildi. Iddianamede, ciftin ortagi olduklari guzellik salonunda yasal sure icinde yazar kasa almayarak vergi kaybina neden olduklari belirtildi.

Temmuz 1998: Serpil Cakmakli, eski esi Yalcin Dumer'i mahkemeye vererek, kizlari Merve icin nafaka talebinde bulundu. Bosandiklari tarihte Dumer'in maddi durumunun iyi olmamasi uzerine nafaka istemedigini soyleyen Cakmakli: ‘‘Gelir durumu duzelmesine ragmen musterek cocugumuzun bakimina bugune dek hicbir katkida bulunmamistir’’ dedi. Bunun uzerine Yalcin Dumer, kizi Merve'yi inkar ederek kendisinden olmadigini soyledi. Yapilan DNA testi sonucunda Merve'nin, Yalcin Dumer'in kizi oldugu kanitlandi.

Ocak 1999: Esra Balamir burnundan estetik yaptirdi. Soylentilere gore ise, Yalcin Dumer'den surekli dayak yiyordu ve dayanamayarak intihara kalkismisti. Zaten ciftin alti aylik evlilikleri suresince tek konusulan sey Balamir'in yedigi dayaklardi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!