Skandallarla tükenen şöhret

Güncelleme Tarihi:

Skandallarla tükenen şöhret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Oyuncu ve sunucu olarak tanıdığımız, çapkınlıklarıyla bilinen Yalçın Dümer'in kalıcı olmak uğruna verdiği onyedi yıllık emek bir gecede sona erdi.

Önce ‘‘Türkiye'nin Tom Cruise'u’’ olarak sözedildi ondan. 'Barışta Savaşanlar' isimli dizi filmde teğmen rolüyle yıldızı parlaydı. Gerçi onbir yıllık şehir tiyatroları tecrübesi ve çevirdiği yedi tane filmi vardı ama... ‘‘Ben bir kaç senedir sinemayla ulaşamadığım seyirciye üç ay kadar kısa bir zamanda televizyonla ulaştım’’ demekten kendini alamıyordu. Röportajlarında bugünlere gelmek için çok çabaladığını, Amerika'daki sinema okulunda okuyabilmek için benzin istasyonlarında çalıştığını söylüyordu. Birkaç sinema filminde ufak tefek rollerde oynadıktan sonra gerçek çıkışını ‘‘Asılacak Kadın’’la yaptı. Bu filmden sonra Meltem Doğanay'la oynadığı ‘‘Mem u Zin’’, Filiz Taçbaş, Fikret Hakan ve Erol Taş'la başrolleri paylaştığı ‘‘Yaşama Hakkı’’ gibi filmlerle yıldızını yükseltti.

İstiklal Mahkemeleri'nin eleştirildiği ve bir dönem büyük tepki çeken ‘‘Bize Nasıl Kıydınız?’’ filmindeki rolüylü Yalçın Dümer ismi artık halk tarafından tanınır oldu. Sinema, televizyon oyunculuğu derken, sunuculuğa da başladı Dümer. İlk olarak ‘‘İşte Müzik, İşte Eğlence’’adlı programı sundu. Hayalinin bir gün Çetin Çeki gibi ustalaşmak olduğunu söylüyordu. Daha sonra Ebru Cündübeyoğlu ile iyi bir ekip oluşturdular. Birlikte önce ‘‘Çalar Saat’’, ardından da ‘‘Sabah Şekerleri’’ adlı programları sundular. Devamında Yalçın Dümer'i, Yalçın Dümer yapan program Televole geldi.

İş hayatının yanı sıra aşk hayatıyla da sık sık gündeme gelen bir isim oldu. Röportajlarında da: ‘‘Çapkın olduğum söyleniyor ama, o kadar da çapkın birisi değilimdir. Fakat güzel kızları ve kadınları severim’’ diyordu. İlk evliliğini tiyatro sanatçısı Defne Halman'la yapan genç aktör, Aralık 1993'te Serpil Çakmaklı ile nikah masasına oturdu. Bir buçuk sene süren evliliğinden Merve isimli kızı olan Dümer, üçüncü evliliğini de geçen senenin ağustos ayında Esra Balamir ile gerçekleştirdi. Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen nikahını Recep Tayyip Erdoğan kıymıştı. Bu evlilik de ne yazık ki sadece altı ay sürebildi.

Bir fotoğraf karesinde göründüğü kadın, diğer fotoğraf karesinde olmuyordu. Bendeniz, Emel Müftüoğlu, Özlem Yıldız ve daha bir çok isimle birlikte çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Özel hayatı ne kadar çalkantılı olursa olsun, mesleğinde en parlak günleri yaşıyordu Yalçın Dümer. Kanal D'de Televole'yi sunuyor, Fanatik ve Fanatik Basket gazetelerinde köşe yazarlığı yapıyor, üstüne üstlük Deniz Seki ve Oktay Kaynarca ile oynayacağı ‘‘Can Dostum’’ adlı film için çalışmalara başlıyordu. Ama ne olduysa oldu ve Yalçın Dümer bir gecede yok oldu! Bu onu tanıyan, birlikte çalışan meslektaşlarının yorumu. Bir ihbar üzerine Tercüman Sitesi'ndeki evlerden birine baskın yapan polis, içlerinde bebek yüzlü ünlü sunucunun da bulunduğu dokuz kişiyi kokain ve esrar alemi yaparken yakaladı. AMATEM'e gönderilen Yalçın Dümer'in kanında ve idrarında kokaine rastlandı...

Yalçın Dümer kimdir?

1965 İstanbul doğumlu.

Kabataş Erkek Lisesi mezunu.

Henüz konservatuar öğrencisiyken Şehir Tiyatroları'na giren Yalçın Dümer, oniki yıl sonra televizyonun cazibesine kapılarak oradan ayrıldı.

Sinemaya 1982 yılında Asılacak Kadın adlı filmle geçti.

Koyu bir Galatasaraylı olan Dümer'in en büyük hayali basketbolcu olmakmış.

Aralık 1993 yılında evlendiği ikinci eşi Serpil Çakmaklı'dan 17 Nisan 1995 yılında boşandı.

12 Eylül 1994'te Serpil Çakmaklı'dan olan kızı Merve doğdu.

Kasım 1994'te Emine Şenlikoğlu'nun yazdığı, Metin Çamurcu'nun yönettiği 'Bize Nasıl Kıydınız?' adlı filmde oynaması üzerine büyük tepki çekti.

Bir televizyon programı çekimlerinde tanıştığı VJ Esra Balamir'le bir hafta içinde birlikte yaşamaya başladı. Üç ay sonra da Ağustos 98'de evlendiler. Evlilikleri sadece altı ay sürdü ve bu senenin şubat ayında boşandılar.

Ne dediler?

Ebru Cündübeyoğlu (Sunucu-oyuncu)

Bir dönem Çalar Saat ve Sabah Şekerleri programlarında birbirimize partnerlik yaptık. Herkes Yalçın'ı evinin oğlu gibi görüyordu. Duyduğumda çok üzüldüm, şaşırdım. Açıkçası hiç konduramadım. Böyle şeylere uzaktır gibi geliyordu bana. Onun adına gerçekten de çok üzgünüm.

Haldun Domaç (Kanal D Spor Müdür Yardımcısı)

Çok severek çalıştığımız biriydi. Televole'yi sunarken de oldukça başarılıydı. Biz servis olarak Yalçın'ın böyle bir eğilim içinde olduğunu görmedik. Yalçın bizi telefonla arayarak, bu işlerle alakası olmadığını ve o ortamda yanlışlıkla bulunduğunu söyledi. Biz de buna inanmak istiyoruz.

Temel Özalak (Fanatik Gazetesi Yazarı)

Yalçın da bu tür emareler görmediğim için duyunca şaşırdım. Bu dünyada herkesin arkadaş kurbanı olduğuna inanıyorum. Demek ki yanlış kişilerle arkadaşlık ediyormuş. Üstünde kokainman damgası olan biri artık televizyonda çoluk çocuğun gözünün önüne çıkarılamaz.

Esra Balamir (İkinci eşi)

Olumlu ya da olumsuz bir şey söylemem yasak. O yüzden herhangi bir açıklama yapmak veya detaya girmek istemiyorum. Yalnız Yalçın için çok üzüldüm. İyi bir insandır, büyük geçmiş olsun.

Basına yansıyan skandallrı

30 Eylül 1993: Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu, Dümer'e disiplinsiz davranışları gerekçesiyle 'Bir yıl süreyle dışarıda iş yapmama cezası' verdi. Sebep şöyle açıklandı: ‘‘Şehir Tiyatroları, asli görevini aksatmayan herkese dışarıda çalışma izni vermektedir. Ama Dümer, bu izni almasına rağmen çevirdiği filmlerde dublajını kendisi yapması gerekirken yapmamıştır. Bu hatada ısrarı yüzünden de Yönetim Kurulu kendisini cezalandırmıştır.’’

Aralık 1997: Yalçın Dümer ve boşandığı eşi Serpil Çakmaklı haklarında vergi kaçırdıkları iddiasıyla dava açıldı. İddianamede, çiftin ortağı oldukları güzellik salonunda yasal süre içinde yazar kasa almayarak vergi kaybına neden oldukları belirtildi.

Temmuz 1998: Serpil Çakmaklı, eski eşi Yalçın Dümer'i mahkemeye vererek, kızları Merve için nafaka talebinde bulundu. Boşandıkları tarihte Dümer'in maddi durumunun iyi olmaması üzerine nafaka istemediğini söyleyen Çakmaklı: ‘‘Gelir durumu düzelmesine rağmen müşterek çocuğumuzun bakımına bugüne dek hiçbir katkıda bulunmamıştır’’ dedi. Bunun üzerine Yalçın Dümer, kızı Merve'yi inkar ederek kendisinden olmadığını söyledi. Yapılan DNA testi sonucunda Merve'nin, Yalçın Dümer'in kızı olduğu kanıtlandı.

Ocak 1999: Esra Balamir burnundan estetik yaptırdı. Söylentilere göre ise, Yalçın Dümer'den sürekli dayak yiyordu ve dayanamayarak intihara kalkışmıştı. Zaten çiftin altı aylık evlilikleri süresince tek konuşulan şey Balamir'in yediği dayaklardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!