Şampiyonluk sözü verdi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk sözü verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2008 00:00

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kulübün Akaretler’deki binası önündeki Kazım Kanat’ın cenaze töreninde "Beşiktaş camiası cesur yüreğini, kartal yüreğini kaybetti. Ama yüreğimizde yaşayacak. Kazım ağabeyin içi rahat olsun. Bu sene şampiyon olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Kazım Kanat'ın cenazesinden kareler...

Kazım Kanat'ın hayatı

İşte Kanat'ın son yazısı: Başımı alıp gittim de ne oldu?

Kazım Kanat'ın fotoğrafları

TÜRK spor basınının çarşamba günü vefat eden duayen isimlerinden Kazım Kanat, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanırken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören kulüpte yaptığı konuşmada, "Kazım ağabeyin içi rahat olsun. Bu sene şampiyon olacağız. Toprağı bol olsun" dedi. Kazım Kanat için önce çalıştığı Sabah Gazetesi, ardından Beşiktaş Kulübü ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) ayrı ayrı törenler düzenlendi.

Siyah beyazlı yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuların katıldığı Akaretler’deki Beşiktaş Kulübü önündeki törende konuşan spor yazarı Faik Gürses, Kanat’ın ölümü sonrası Demirören’in yurt dışından kendisini aradığını ve, "Ben gelmeden cenaze kalkmayacak" ifadelerini kullandığını söyledi. Demirören, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Beşiktaş camiası cesur yüreğini, kartal yüreğini kaybetti. Ama yüreğimizde yaşayacak. Bazen bizi üzdü, kırdı, eleştirdi. Ama yazdıklarından hiçbir zaman taviz vermedi" diye konuştu.

10 numaralı forma

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk spor ve basın camiasının çok önemli bir ismini kaybettiğini ifade ederek, "Kazım Kanat benim futbolculuğumda ve antrenörlük döneminde çok ağır eleştiriler de yapmıştı. Kendisine hiç kızmadık. Çünkü iyi niyetli birisiydi. Kin gütmezdi. Eleştirilerini Beşiktaş’ın başarısına katkı sağlamak için yaptığını bildiğimiz için onu gördüğümüzde kendisine saygıda kusur etmezdik" diye konuştu. İbrahim Üzülmez de "Kazım ağabeyi kaybettikten sonra sorumluluklarımız arttı. Şampiyon olacağız" ifadesi kulladı. Kanat’ın tabutunun üzerine, arkasında adı yazılı 10 numaralı Beşiktaş forması konuldu.

Son yolculuğa uğurlandı

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki tesislerindeki törene Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Eski Demokrat Parti Başkanı Mehmet Ağar, TSYD Başkanı Esat Yılmaer, teknik direktörler Mustafa Denizli, Yılmaz Vural, eski futbolcular, gazeteciler, spor yazarları, ailesi ve yakınları katıldı. TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, "Kazım Kanat kimseden korkmazdı, çekinmezdi. Şimdi onu, uzun yıllar hizmet ettiği TSYD’de uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi. Törende TSYD’nin eski başkanlarından Necmi Tanyolaç, Sabah Gazetesi Spor Müdürü Serdar Ali Çelikler, Eski Demokrat Parti Başkanı Mehmet Ağar, Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ve Kazım Kanat’ın oğlu Mesut Kanat da birer konuşma yaptı. Kanat’ın cenazesi Levent Camii’ndeki cuma namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Haberin Devamı

Kazım Kanat’ın cenaze namazına Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, spor, basın, iş ve sanat dünyasından birçok ismin yanı sıra, Kazım Kanat’ın ailesi ve yakınları katıldı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, başkanlığa seçildikten sonra ilk görüşmek istediği insanlardan birisinin Kazım Kanat olduğunu ifade ederek, "Ama ömrü yetmedi. Yazılarından çok şey öğrendiğimiz biriydi. Duruşu, dürüst yazıları ve kişiliğiyle çok şey öğretti" dedi.

YAZIK OLDU

Haberin Devamı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Kazım Kanat’ın son günlerini mutlu geçirdiğini belirterek, "Çok mutluydu. Bazen böyle oluyor. Yazık oldu. Böyle şeylerin zamanı yok. Takdiri ilahi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!