CHP'den bebek ölümleri için soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

CHPden bebek ölümleri için soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2008 14:07

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İzmir'de meydana gelen toplu bebek ölümleriyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Ayhan, Bakan Akdağ'a, “Bebek ölümlerinde, Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşma sonucunda, uzman personelin görevlerinden alınmasının etkili olduğu iddiaları doğru mudur?” sorusunu da yöneltti.

Türkiye'de son dönemlerde Edirne'de 5, Manisa'da 2, Kayseri'de 7, İstanbul'da 5, Ankara'da 47 ve son olarak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde yatan 13 bebeğin yaşamını yitirdiğini belirten CHP'li Ayhan, “Hastane koşullarının yetersizliği ve gerekli önlemlerin alınmamasının neden olduğu bu ölümler, aileleri perişan ettiği gibi çocuk sahibi olacak ailelerde endişeye yol açmıştır” dedi. Selçuk Ayhan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yazılı yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2002- 2008 yılları arasında, yeni doğan ünitelerindeki bebek ölümü sayısı kaçtır? Bu bebek ölümlerinin ne kadarı hastane enfeksiyonu kaynaklıdır? 2002- 2008 yılları arasında, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde kaç başhekim ve klinik şefi görevden alınmıştır? Bebek ölümlerinde, Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşma sonucu uzman personelin görevlerinden alınmasının etkili olduğu iddiaları doğru mudur? TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Ankara'daki bebek ölümlerinin yaşandığı hastaneyle ilgili olarak Türk Tabipleri Birliği'nden söz konusu hastanede araştırma ve inceleme yapmasını istemiş, ancak Sağlık Bakanlığı bu konuda izin vermemiştir. İzin verilmeme sebebi nedir? Hastanelerin yeni doğan ünitelerinde görev yapan doktor ve hemşire başına kaç bebek düşmektedir. Kadrolar yetersiz ise bu konuda Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır? Türk Tabipleri Birliği'nin, Aralık 2005 ve Eylül 2008 tarihlerinde, yeni doğan üniteleriyle ilgili hazırladığı rapordaki eleştiri ve öneriler, Sağlık Bakanlığı'nca niçin dikkate alınmamıştır?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!