TOÇEV'den köy okullarına onarım

Güncelleme Tarihi:

TOÇEVden köy okullarına onarım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 16:32

Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından Van'ın Gevaş ilçesinde onarımı yapılan okulda, tören düzenlendi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, TOÇEV'in bir televizyon kanalı ile ortaklaşa yürüttüğü “Yaşasın Okulumuz” kampanyası kapsamında, bu yıl Van'da 6 köy okulunun onarımı yapıldı.

Avukat İhsan Coşkun tarafından kampanya kapsamında onarımı yaptırılan Gevaş'ın Kızıltaş köyündeki okulda düzenlenen törene katılan Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, ilçede eğitimin her geçen gün iyiye gittiğini söyledi.

Aksu, son 4 yılda ilçeye yapılan eğitim yatırımlarının, geçmiş yıllarda yapılan toplam yatırımdan fazla olduğunu kaydetti.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise onarılan okuldu 50'si kız olmak üzere toplam 94 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Son yıllarda Van'da büyük ve önemli yatırımlar yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın eğitime destek olması bizi mutlu ediyor” dedi.

TOÇEV Eğitim Koordinatörü Aybike Yurtseven de bir özel kanal ile yaptıkları işbirliği sonucu Türkiye'de birçok okulun bakım ve onarımını üstlendiklerini ifade ederek, “Geçen yıllarda Van'da 7 okulun bakım ve onarımını yaptık. Bu yıl ise 6 okulun bakım ve onarımını üstlendik” diye konuştu.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin okulun bakımıyla yakından ilgilenmelerini isteyen Yurtseven, emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!