Bas düğmeye, gazeteni oku

Güncelleme Tarihi:

Bas düğmeye, gazeteni oku
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 01:58

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne yerleştirilen Hollanda yapımı ‘‘Press Point’’ gazete baskı ve satış otomatı ile 48 ülkeden 69 gazeteye 2 dakika içinde ulaşmak mümkün. Dünyanın dört bir yanından prestijli gazeteleri orijinal baskısıyla tıpatıp B4 boyutunda basan otomatta Türkiye'den sadece Hürriyet Gazetesi yer alıyor.

Press Point gazete baskı ve satış otomatında ABD'den Washington Post, USA Today, Almanya'dan Die Welt, Süddeutsche Zeitung, Fransa'dan Le Figaro, Le Monde İtalya'dan La Stampa, Il Giornale gibi tanınmış gazeteler bulunuyor. Dış Hatlar Terminali'ne BTA (Bilintur-Tepe-Akfen) tarafından ‘‘İş Bankası Milenyum Lounge’’ CIP Salonu'na kurulan Press Point'te ilk olarak dokunmatik ekranda tercih edilen gazetenin bölgesi, ardından ülke ve gazete adı seçiliyor. Daha sonra kredi kartı ya da Press Point'in kurulu olduğu işletmeden satın alınan akıllı kart makineye takılıyor ve ödeme yapılıyor. Gazeteler siyah-beyaz olarak B4 kağıda zımbalı bir şekilde 2 dakika içinde çıkıyor. Gazetesine göre kredi kartıyla cihaza 3.5 ve 5 dolar arasında ücret ödeniyor.

Bilgileri uydu aracılığıyla alan Press Point, otellere, havaalanlarına, iş merkezlerine, gemilere, uydu anteninin yerleştirilebileceği yerlere kurulabiliyor. Hilton, Intercontinental gibi dünyanın ünlü otel zincirlerinin yanı sıra Amsterdam, Dubai, Miami gibi havalimanlarında da kullanılıyor.

Hollanda kökenli PEPC Systems firmasının ürettiği ve konuk ağırlama sektörü kuruluşu Omni'nin Türkiye pazarına sunduğu Press Point'i tanıtan BTA Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Çilingiroğlu, çokuluslu Atatürk Havalimanı'nda yolcuların isteklerine en kısa zamanda cevap verebilen otomatın gazete bayilerinde fiziken mümkün olmayacak kadar çok gazete bulundurduğuna dikkat çekti.

Dünyanın büyük gazeteleri satılıyor

AVRUPA

Fransa:
Le Figaro, Le Monde

Almanya: Die Welt, Süddeutsche Zeitung

İtalya: La Stampa, Il Giornale

Türkiye: Hürriyet

İspanya: El Pais, Expansion, Morca

İsviçre: Le Temps

İsveç: Göteborgs-Posten,

G. Afrika: Die Burger, Sunday Times, Belled

Hollanda: Nederlands Dagblad

Avusturya: Der Standart

Çek Cumhuriyeti: Dnes

Danimarka: Berlingske Tiende

ASYA

İran:
Iran Daily

Çin: Shanghai Daily,

Hindistan: Business Line, The Times of India, Hindustan Times, The Economic Times

Pakistan: Business Recorder

Filipinler: Manila Post, The Manila Times, Kabayan

Tayland: New Business Day

Vietnam: Nguoviet

BAE: The Daily Albayan

Zimbave: Financial Gazette

AMERİKA

Arjantin:
Larazon, Buenos Aires Economico Ole

Brezilya: Gazete Marcantil, O Estodo De S.Paulo, Agora, Folha De S Paulo

Colombia: El Colombiana

Costa Rika: Tiempos Mundo

Ekvator: Exra, Expreso

Guetemalax: El Periodica

Meksika: Esto, El Economista

ABD: The Washington Times, Herald Tribune, The Washington Post, Los Angeles Times, USA Today

Peru: El Comercio

Panama: La Prensa

Uluslararası iletişim

Press Point otomatları, uluslararası iletişimin gerçekleştiği mekanlar için ideal. Havaalanları, uluslararası işyerleri ve kuruluşlar, oteller, gemiler ve benzerleri için tasarlandı. Bilgileri uydu aracılığıyla alan Press Point, Ünlü havalimanları dışında, Hilton, Intercontinental gibi dünyanın en büyük otellerinde kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!