Kraliçe fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2008 00:00

Olimpiyatlar’dan neredeyse eli boş dönen Venezüella’da güzellik yarışmalarında kraliçelik tacını kapmak ise milli bir hadise.

Haberin Devamı

Kainat güzeli Dayana Mendoza / FotoGaleri

Aylar önceden ülkenin en güzel kızları, kamplara alınarak özel bir eğitimden geçiriliyor. Kampa katılan kraliçe adaylarından biri, "Askeri okul gibi, gerçekten çok zor bir eğitim. Sporcular da böyle hazırlansa kesin madalya alır" diyor.

VENEZÜELLA’nın milli gurur meselesi yaptığı iki şey sözkonusu; petrol ve tescilli güzelleri. Genç kızların güzelleşmek için bıçak altına yatmasına karşı çıkan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez bile söz konusu güzellik yarışmaları olduğunda fazla ses çıkaramıyor.

Kainat ve dünya güzellik yarışmalarında Venezüella, en çok kraliçe çıkaran ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle Venezüellalı bir güzelin tacı kapması, kimseleri pek şaşırtmıyor. Ama Venezüella’nın bunu nasıl başardığı da merak konusu. Güzellik yarışmalarına katılacak kızlar itinayla seçildiği gibi, özel bir eğitimden geçirilerek ulusal finallere hazırlanıyor.

Venezüella şu günlerde yine Kainat Güzellik Yarışması’na yollanacak genç kızı belirlemek için harıl harıl çalışıyor. Altı finalist geçtiğimiz günlerde Caracas’taki basın toplantısında kamuoyuna tanıtıldı. Miss Venezüella Güzellik Yarışması’nın Başkanı Osmel Sousa, "Kızları çok iyi ve kazanmak üzere eğittik. Çok disiplinliler. Yarışmaya hazırlar" dedi.

Olimpiyatlar’dan tek bir bronz madalyayla geri dönen Venezüellaların umudu, Kainat ve Dünya Güzellik Yarışmaları’nda kraliçelik tacını almak. Gelecek hafta yapılacak yarışmada Miss Venezüella seçilecek genç kıza, son model bir araç ve çeşitli ödüller verilecek.

Tavuk ve salata

Güzellik yarışmaları, başka ülkelerde protestolara hedef olsa da Venezüella’da böyle bir tehlike sözkonusu değil. Ulusal güzellik yarışması birkaç aşamada gerçekleşiyor. 20’li yaşlardaki genç kızların katıldığı yarışmada önemli olan uzun boy. Kraliçe adayları sabahın erken saatlerinde kalkarak cimnastik salonuna gidiyor. Gün boyunca dans edip, ökçeli ayakkabılarla yürüme eğitimi görüyor, sorulara akılcıl yanıtlar vermeyi öğreniyor. Altı finalistten biri olan Trujillo güzeli, "Askeri okul gibi, gerçekten zor bir eğitim. Egzersizlerin yanı sıra, diyet yapıyoruz, tavuk-salata, salata-tavuk" diyor. Portugesa Güzeli ise, "Sporcularımız da böyle bir disipline tabi tutulsa, beş yıl içinde büyük başarı sağlarlar" diyor.

Venezüellalı kainat güzeli

1980 ve 1990’larda güzellik yarışmalarında büyük başarı sağlayan Venezüella, 12 yıl boyunca birincilik tacını alamamıştı. Dayana Mendoza’nın 12 yıl sonra Kainat Güzellik Yarışması’nda kraliçe ilan edilmesiyle Venezüella talihinin döndüğüne inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!