Kimsenin inancına içkisine karışmam

Güncelleme Tarihi:

Kimsenin inancına içkisine karışmam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2008 00:00

Keçiören’de iki zabıta memurunun içki sattığı iddiasıyla büfeciyi dövmesi gözleri başkentin diğer ilçelerine çevirdi. AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Kimsenin inancına, içkisine karışmam. Ben Altındağ’daki içkili mekanların nitelikleri artsın isterim" dedi.

Başkanlığı döneminde isteyen ve gerekli şartları yerine getiren vatandaşlara içki ruhsatı verdiklerini belirten Tiryaki şunları söyledi:

Nitelikleri artsın Bizim açımızdan içkili mekanın bir mahsuru yok. İlçede 111 içki ruhsatı olan yer var. Bunların 46 tanesi bizim dönemimizde ruhsat aldı. En son içki ruhsatını geçen hafta verdik. İşletme zihniyeti ve fiziki olarak bu yerlerin nitelikleri artsın istiyorum. İçkili mekanların olduğu bölgelerin planını değiştirir, buralara yeni yerlerin açılmasını engellerdik. Mevcut olanlar da kapandıktan sonra yerine yenileri açılmazdı. Böylece zamanla Altındağ’da hiç içkili mekan kalmazdı.

İçkiye karışmam Ama neden böyle bir şey yapalım. Ben insanların inançlarına içmelerine falan karışmam. Benim görevim değil ki bunlar. Bu mekanların denetimlerini bizzat kendimiz yapıyoruz. Çünkü Çankaya’daki pavyonlarda olmuyordur, ama bizim burada olabiliyor. 150 YTL fatura geliyor, kredi kartından 1500 YTL çekiliyor, vatandaş mağdur oluyor. Bunların denetimini yapıyoruz.

Kahveye karşıyım Karşı olduğumuz ve istemediğimiz tek şey mahalle aralarındaki kahvehaneler. Çok sayıda olsun istemiyoruz. Orada zaten bir çok sıkıntı arasında doğan çocuklar, kahvehaneye alışsın istemiyoruz.

DİĞER BELEDİYELERDE DURUM

Gölbaşı’nda 54 yer

Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, ilçenin turizm bölgesi olduğunu hatırlattılar. İçkili mekanların geç kapanmasının esnaf açısından faydalı olduğuna dikkat çekerek, "Şu anda Gölbaşı’nda 54 civarında içkili yer var. Bunların yüzde 15’i bizim dönemimizde açıldı. İnsanlar bu tür mekanlara zaten 01.00’den sonra geliyorlar. Müşterisi olursa, sabaha kadar açık yer bulmak mümkün" dediler.

Sincan’da içkili yer yok

Sincan Belediyesi yetkilileri bölgede içkili mekan olmadığını doğrularken, kendilerine işletmecilerden böyle bir talep gelmediğini belirttiler. Talep edildiği takdirde, gerekli şartları yerine getiren işletmecilere ruhsat vereceklerini kaydeden yetkililer, "Önceki dönemde bir tane içkili mekan vardı, o da ördüğü 23.00 saatlerine kadar açık kalma izni verdiklerini dile getirdiler.

Etimesgut sorunsuz

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz içkili mekanlar ile içkisiz mekanlar diye bir ayırım yapmadıklarını savundu. Yılmaz, "Kanunun belirlemiş olduğu yerlerde, özellikle de Ayaş yolu üzerinde 10’a yakın içkili mekan bulunuyor" dedi.

Mamak aynı kaldı

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de iki dönemdir görev yaptığı ilçede, kendinden önce ruhsat almış 28 içki büfesi ile 2 içkili lokantanın çalışmaya devam ettiğini, rakamlarda bir değişiklik olmadığını söyledi. Şahin, "Bizim müdahalemiz yok. Yasal çerçeveler içinde işlerine devam ediyorlar. İçkili yer açmak isteyen varsa, bize başvurur. Yasal çerçevede izin veririz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!