Demet buuda heşey vaa mı

Güncelleme Tarihi:

Demet buuda heşey vaa mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2002 01:58

Diyarbakır Nispet kapılarını açtı. Damsız girmenin yasak olduğu açılışta Diyarbakırlı erkekler, gecenin solisti Demet Akalın'a eski sevgilisi İbrahim Kutluay'ın reklamından esinlenerek takıldı.

İstanbul'un popüler gece kulübü Nispet Diyarbakır'da şube açtı. Diyarbakırlılar, ilk gece sahneye çıkacak olan Demet Akalın'a daha havaalanındayken şefkat göstermeye başladılar. Nasıl mı? Şöyle: Akalın'la aynı uçakta Diyarbakır'a gideceklerini öğrenen iki arkadaş aralarında şöyle konuşuyorlardı:

- Aha aha Deniz diil mi lan bu?

- Kim Deniz?

- Basketbolcunun sevgilisi Deniz

- Haa Demet, Demet

- Bağırıyım mı Demet diye? Ulan ister misin uçakta yanıma otursun!

Uçağa bindik. Bu konuşmaları yapan iki arkadaş yerini aldı ve Demet Akalın'ın gelişini beklemeye başladı. Akalın kapıda görününce de şöyle dediler;

'Geeel, geeel, geeel. Tuuh ulan gelmedi!'

Diyarbakırlılar için henüz gece kulübü kavramı yok. Onlar hálá disko diyorlar. Dolayısıyla Nispet de bir disko onlar için. Herkes, 'Diskoya mı geldiniz?' diye soruyor.

Nispet barın açılışından önce otele ait eski Diyarbakır evinin avlusunda verilen kokteylle barın tanıtımı yapıldı. Kokteyle Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Diyarbakır'ın tanınmış işadamları ve bürokratlar katıldı.

Kulübün kapısında İstanbul'daki güvenlikçileri aratmayacak tipler var. Ama sanki bu işte bir yanlışlık var. İstanbul'dakiler esmer kara kuru, buradakiler sarışın dal gibi! Başka yerde görseniz, başlarına geçirdikleri kulaklıklarla Bush'un koruması falan sanırsınız. Üstelik çoook kibarlar.

Nispet'in yeri beş yıldızlı Class Oteli'nin alt katında. Peki Class Oteli'nin yeri nerede? İçinden 13 ceset çıkan Hizbullah evinin yakınında! Diyarbakır'ı bilmeyenler ürkmesin, orada şimdi yeller esiyor.

BU SARIŞINLAR DA KİM

İçeriye damsız girilmiyor. En azından şimdilik bunu uygulama konusunda çok kararlılar. Gözümle gördüm kaç kişiyi geri çevirdiler. Gece saat 11.30, içerisi yavaş yavaş dolmaya başlıyor. İçerideki masa ve sandalyeler üzerlerinde göbek atılamayacak kadar küçük! Yani en azından ben öyle sanıyordum. Sonra aldım ağzımın payını. Diyarbakır'ın tüm güzel kızları burada ama şansa bak ki, onlar da sarışın! Güzel kızları gören oğlanlar; 'Anam anam anam lan bunlar nerden çıkıyo böyle. Gündüz niye görmüyoz bunları' diyorlar.

Şampanya içen de var, bira ve rakı da. Şarap içen bir Allah’ın kuluna rastlamadım.

Demet Akalın, 'Erkek dediğin sarmalar, kadın dediğin çalkalar!' şarkısıyla karşınızda. Şampanyalar patlıyor. Demet de garson çocuğa şöyle diyor: 'Bebeğim üstüme doğru diiil. Bunları çabuk çabuk yapacaksın. Anladın mı?' Etrafta 'Demet, Demet' tezahüratları var, ama o ne? Başka tarafta da 'İbo, İbo' diye bağırıyorlar. Hatta bir tanesi, 'Demet, buuda heşey vaa mı?' diye soruyor.

Gelenlerin kılıklarını anlatabilir miyim lütfen? Erkekler takım elbise kravat, spor giyinenler de vardı ama hepsi gayet şıktı. Kadınlar olayı aşmış. Taşlı yüksek pabuçlar, dore tek omuz bluzlar, miniler... Hani İstanbul'dan gözünüzü kapatıp buraya ışınlansanız ve nereye gittiğinizi bilmeseniz, ben bir yere gitmedim hálá İstanbul'dayım herhalde diye düşünürsünüz. Haaa, bir tek nerden ipucu yakalarsınız biliyor musunuz, barmenlerin Absolut Votka'yı bilmemesinden...Bu arada barmenlerin yalnız erkek olmadığını da söyleyeyim, çok güzel kızlar da vardı. (Şükür ki, onlar esmer.)

AMİGO BİLE VARDI

Gecenin eğlencesini dibine kadar yaşayan tek kişi Diyarbakırspor'un amigosuydu. Geceye bir de gelin ve damadımız eklendi. Damat içeri girer girmez, 'Gönül bu engel dinlemez ki, eğer severse gelir alır' şarkısını istedi, ardından da 'bir sen, bir ben, bir de bebek' şarkısını! Diyarbakırlılar da şeffaflıktan yana anlaşılan...

Demet Akalın, 'Demet buraya, Demet buraya' tezahüratı yapan bir erkek grubuna doğru yol alırken bir kadın kendini önüne atıp, 'hayııır gitme' diye feryat etti. Akalın 'Niye kız?' diye sorunca, cevap şöyle geldi: 'Kocam o tarafta'.

Pop şarkılar söylendi, göbekler atıldı. Diyarbakırlı erkeklerin ellerinde sigara ve içki, sırtlarını geriye dayayıp olan biteni seyrettiğini sanmıyorsunuz umarım. Oturan tek bir erkek yok yahu, bunların hepsi göbek atmaya hasret kalmış gibiler. Demet Akalın, söyledi, söyledi, söyledi, sonra da bir damar şarkı gireyim herhalde diye düşündü ve 'Kara üzüm habbesi'ne başladı. İşte o an 'evet, ben kesinlikle Diyarbakır'dayım' dedim zira 50 santimetrekarelik yerde bile halay çekiliyordu.

Bir zamanlar korkudan sokağa çıkılamayan, bırakın sokağa çıkmayı evinin lambasını bile açmaya korkan, şehre bir yabancı geldiğinde peşine en az iki sivil polis takılan bir memlekette neler oluyor, görüyor musunuz. Benim memleketim hakikaten bir başka.....
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!